La PAH de Barcelona s’organitza en diversos grups i assemblees. En fem un repàs!

És important saber que, atès que la PAH és un moviment viu i dinàmic, la seva organització pot variar en funció de les necessitats que entre totes anem detectant. Això fa que vagin apareixent noves comissions, noves reunions de gent afectada que s’agrupa per entitats, grups de persones que es reuneixen per preparar una acció concreta, etc.

Assemblees de Benvinguda

Per a molta gent, aquest és el primer contacte directe amb la PAH. En aquestes reunions es comença explicant què és la PAH, la situació del dret a l’habitatge i fent un repàs dels temes candents del moment.

Les assemblees de Benvinguda són un espai d’assessorament i d’empoderament col·lectiu on, entre totes, resolem dubtes i aprenem a defensar el nostre dret a l’habitatge.

  • Tots els dilluns a les 17.30h
  • Si ja tens data de desnonament has d’anar un dilluns a les 17:30h presencialment al nostre local a c/Leiva 44, BCN perquè prenguem les dades.

En les assemblees expliquem les fases del procés d’execució hipotecària i què es pot fer en cadascuna d’elles; el mateix amb problemes de lloguer i d’ocupació. Les persones afectades exposen el seu cas i pregunten els seus dubtes. És un moment clau per escoltar, aprendre i, molt important, adonar-nos que no estem soles. Des dels inicis de la PAH-BCN es fa l’assessorament col·lectiu amb la lògica de no trencar la dinàmica assembleària. Aquesta és una eina imprescindible i transformadora. Creiem important explicar el perquè fem assessorament col·lectiu i no assistencialisme individualitzat.

Primer, perquè es construeix un espai de confiança i sentiment de comunitat, un procés de desculpabilització, requisit previ per l’empoderament de les persones afectades, tant emocional com d’estratègia de negociació, perquè basteix ponts de solidaritat entre les afectades.

Segon, per l’efecte multiplicador que té l’assessorament col·lectiu. Compartir experiències permet socialitzar eines i coneixements. Es tracta a l’afectada com un subjecte actiu transmissor de coneixement i no com una víctima assistida. Les afectades són futures assessores d’altres afectades, fins al punt que moltes de les PAH que han sorgit, han estat creades per afectades que venien a l’assessorament col·lectiu i després d’un temps van muntar la PAH a la seva localitat i ara assessoren. D’altres fan acompanyaments i assessoren dins i fora de la PAH a les noves afectades.

Tercer, l’assessorament col·lectiu ve acompanyat de mesures/accions de pressió, si no, no serviria per res. Aquestes accions es planifiquen en l’espai dels dilluns.

El fet de comentar en veu alta el nostre cas o resoldre els nostres dubtes ens permetrà perdre la por, guanyar en coneixement, en seguretat i experimentar la solidaritat de la gent, tant afectada com no afectada. Perdre la vergonya i la por és la millor manera per poder començar a fer front a la situació que s’està vivint.

A més de tot el coneixement que s’adquireix a les assemblees, també disposeu de molts documents útils al web de la PAH. Pots consultar-los en les pestanyes d’“hipoteca”, “lloguer” i “ocupació”.

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad