Des de la PAH Barcelona estrenem web amb nous documents útils

PerPAH_Bcn

Des de la PAH Barcelona estrenem web amb nous documents útils

Fa 2 anys que vam elaborar el llibre verd de la PAH de lloguers on es pot trobar consells e indicacions d’actuació sobre el procès de desnonament de lloguer. Durant aquest periode a la ciutat de Barcelona hem viscut una pujada de preus de lloguer molt abrupta i avui en dia sembla que no té fi. També hem i estem visquent la compra venda de pisos a fons d’inversió extrangers i en conseqüencia la expulsió de veïnes que un cop acabat el seu contracte de lloguer, de 5 o 3 anys, no tene altre alternativa que marxar de la seva casa per no poder pagar l’increment del lloguer.


A la PAH de Barcelona hem viscut també aquest relat i cada dilluns en les nostres assembles d’assessorament col·lectiu em donat resposta a aquestes casuítiques d’una manera autoformativa. Tal i com vam fer en el 2009 amb les hipoteques, entendre la llei hipotecaria i traduir-la a un llenguatge que totes entenguem, buscar la manera de defensar els nostres drets i exigir un canvi legisltiu, amb el tema de lloguers hem fet el mateix.


Avui volem anunciar i difondre el treball fet durant aquest any. Us presentem informació i consells bàsics sobre dubtes referents al contracte de lloguer, obres de millora o conservació de l’habiatge i informació sobre quan poden rescindir-te el contracte de lloguer i quan no, si tens dret a una subrogació del contracte i també consells bàsics sobre què fer en situacions en què el propietari no accepta el pagament del lloguer o tens dificultats per pagar la teva mensualitat. El qué hem fet es traduir la LAU (llei d’arrendaments urbans) per saber quins són els nostres drets. Des de la PAH creiem que la informació i el coneixement dels nostres drets és el primer pas per lluitar i exigir canvis legislatius que garanteixin el dret a l’habitatge.


Avui presentem aquests documents útils, que s’engloben dintre d’una campanya de ciutat, on estem treballant més materials i eines amb diferents col·lectius. Sabem que cap canvi legislatiu tindrà efecte si no es destina recursos i tota l’energia a que Barcelona deixi de tenir 1,5% d’habiatges públics i passi a al 13% com ciutats europees.


Una vegada més la ciutadania s’avança a les administracions

Quant a l'autor

PAH_Bcn administrator

    Deixeu una resposta

    %d bloggers like this: