L’Ajuntament de Barcelona recolza la ILP però multa veïns que recullen signatures

PorPAH_Bcn

L’Ajuntament de Barcelona recolza la ILP però multa veïns que recullen signatures

Portem més de tres anys demostrant que juntes tenim força, que juntes podem. En la nostra experiència d’autoorganització i empoderament col·lectiu hem anat aconseguint el que nosaltres anomenem petites victòries, es a dir, dacions en pagament, condonacions del deute, reconversió de l’hipoteca en lloguer social i mocions als ajuntaments, entre d’altres. Com ja sabeu, des de la PAH, juntament amb la resta d’entitats del grup promotor de la ILP, portem més de 2 mesos recollint signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén transformar la llei hipotecaria injusta que condemna a l’empobriment de les persones i les famílies (Veure notícia: http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/ilp-iniciativa-legislativa-popular/).

Doncs bé, el divendres 29 de juny de 2012, gràcies al massiu suport ciutadà i la incidència política que anem fent totes juntes, vam aconseguir que l’Ajuntament de Barcelona aprovés  una Declaració  Institucional donant suport a la ILP.

La Declaració aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Barcelona conclou:

1. Donar suport al procés de recollida de signatures d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

2.  Facilitar amb mitjans municipals el procés de recollida de signatures de la ILP.

3.  Fer públic aquest acord de l’Ajuntament a través de les vies de comunicació ordinàries de les quals disposa el Consistori.

Tot i l’aprovació d’aquesta declaració per part de l’Ajuntament i el compromís del Primer Tinent d’Alcalde, Joaquim Forn, a facilitar la recollida de signatures per mitjà de l’habilitació de les seus de Districte i dels Centres Cívics (http://www.quenotehipotequenlavida.org/?p=1060), ens trobem una vegada més amb la incoherència entre els compromisos dels responsables polítics i els seus fets.

El nostre company, Dominiciano Sandoval, de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa, va ser multat per una parella de la Guàrdia Urbana amb 120€ per recollir signatures per a la ILP, el motiu que li van donar “realitzar activitat a la via pública sense llicencia”. (Veure notícia de El País http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/07/03/catalunya/1341348396_204870.html ).

Sandoval ha recorregut la multa, però encara no té notícies i no se sent segur a l’hora de recollir signatures, ja que corre el perill que li multin un altre vegada. Des de l’AAVV Clot-Camp de l’Arpa han demanat un permís, però continuen sense notícies.

Aquesta multa no és coherent i ens fa sospitar una la falta de compromís real del govern de l’Ajuntament. Des de la PAH de Barcelona exigim que facilitin la recollida de signatures tal i com s’han compromès a fer, així com la immediata retirada de la sanció de 120€ a Sandoval.

Tenim fins al 31 d’octubre de 2012 per a recollir mig milió de signatures per a poder presentar la ILP al Congrés dels Diputats, però esperem recollir-ne moltes més: JUNTES PODEM!

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: