Les PAHs catalanes ocupen Banco Popular per exigir una negociació col·lectiva

PorPAH_Bcn

Les PAHs catalanes ocupen Banco Popular per exigir una negociació col·lectiva

Les PAHs catalanes ocupen ara mateix la oficina central de GRUPO BANCO POPULAR, S.A a Passeig de Gràcia 17 per denunciar que l’entitat no ha complert els acords de negociació col·lectiva que havia adoptat amb la PAH i per exigir a l’entitat que es comprometi a respectar el protocol de negociació col·lectiva establert.

El passat 26 de Febrer, la PAH i GRUPO BANCO POPULAR, S.A vam signar un protocol de negociació que ha quedat en paper mullat perquè GRUPO BANCO POPULAR, S.A l’ha incomplert sistemàticament.

El passat 14 de Març vam entregar a GRUPO BANCO POPULAR, S.A un llistat de 60 casos de famílies afectades a diferents llocs de Catalunya, sense haver obtingut cap resposta fins a dia d’avui.

Les entitats financeres com SECRET van inflar el valor de taxació dels immobles i van concedir hipoteques amb clàusules abusives, tal i com ha reconegut recentment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En un moment de crisi com el que estem vivint, aquestes entitats es neguen a allotjar en règim de lloguer social a les seves vivendes, que quedaran buides. La superba del tercer banc de l’estat és inadmissible: adquireix compromisos que no compleix, enganya o dilata els processos sense donar solucions, i alhora endeuta encara més a les famílies que ofegades veuen créixer el deute per la via dels interessos de demora.

A més es nega a reconèixer que les hipoteques multi-divisa són un producte tòxic, tot i saber que existeixen sentències fermes que ho dictaminen. GRUPO BANCO POPULAR, S.A ha obtingut milers d’euros de beneficis i pretén expandir-se per Amèrica del Nord per implementar el seu model de negoci. Un Banc que no contempla la dació en pagament, difícilment podrà prosperar en un país on el dret a la segona oportunitat sí està regulat.

Des de la PAH exigim que l’entitat es comprometi amb el nou protocol de negociació i doni resposta als casos:

1) Exigim un interlocutor vàlid amb capacitat de decisió.
2) El compromís d’un calendari de negociació.
3) Llistats únic dels documents que han de presentar els afectats.
4) Desbloquejar la seva negativa al lloguer social al mateix habitatge, amb un preu màxim de 400 €. (Aquest preu es determinarà calculant el 30% dels ingressos familiars)
5) Desbloquejar les negociacions de condonació i quitacions de deute.
6) Execució immediata quan el VTS sigui superior al deute restant.
7) Reconeixement i solució de l’estafa per hipoteques multi divisa.

Manifest de l’acció

About the author

PAH_Bcn administrator