L’escratxe a Rajoy clausura la campanya Hi ha Vides en Joc

PorPAH_Bcn

L’escratxe a Rajoy clausura la campanya Hi ha Vides en Joc

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8xfJYSxGCJs&w=560&h=315]

Divendres passat, amb motiu de la presència de Mariano Rajoy en la fira de l’automòbil, la PAH va realitzar l’últim escratxe de la campanya Hi ha Vides en Joc.

La convocatòria proposava al president del govern debatre sobre democràcia sense pantalles pel mig. De ciutadà a president. No obstant això, Mariano Rajoy, com és habitual, no es va dignar ni tan sols a apropar-se a les persones concentrades.

La campanya d’escratxes Hi ha vides en Joc s’emmarca en el debat de la ILP al Congrés i proposa un diàleg als diputats que anaven a votar unes mesures de la ILP, les quals afectarien directament sobre el futur de centenars de milers de persones. Enfront del perillós desconeixement de la realitat dels diputats, la PAH va portar la realitat dels afectats allà on es trobaven els polítics.

Enfront de la demanda de diàleg de la ciutadania, que no compta amb canals de comunicació i interpel·lació als diputats, un diàleg necessari per a la salut democràtica de qualsevol país civilitzat; el Partit Popular, en lloc d’escoltar a les persones afectades, que coneixen el problema en primera persona, ha optat per iniciar una guerra mediàtica de criminalització de la PAH i la pràctica dels escratxes. Una estratègia elaborada per desviar l’atenció sobre el debat de la ILP, i la llei aprovada pel PP, una llei que respon als interessos de les entitats financeres i que no resoldrà el problema del 99% de les famílies afectades.

La tramitació de la ILP al Congrés ha evidenciat de manera flagrant l’abisme que separa a la classe política dirigent dels problemes del carrer. I ha agreujat encara més la crisi democràtica que sofreix el sistema actual, ha constatat que vivim en una democràcia segrestada per les entitats financeres amb la connivència dels poders públics.

Fa unes setmanes, la PAH va concloure la seva triologia de videos amb un video dirigit al president Mariano Rajoy, en el mateix format en el qual aquest apareix enfront dels mitjans de comunicació: després d’una pantalla de plasma.

Amb aquest escratxe acaba la campanya d’escratxes Hi ha Vides en Joc. Amb la campanya de escratxes i l’aprovació de la llei de deutors hipotecaris presentada pel Partit Popular ha resultat evident que la democràcia representativa es troba en una crisi profunda, i que ha de ser la ciutadania la que autotuli els seus drets, com efectivament seguirà fent la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

About the author

PAH_Bcn administrator