Acció col.lectiva al BBVA

PorPAH_Bcn

Acció col.lectiva al BBVA

El 9 de febrer de 2013 vam fer una acció a l’oficina del BBVA de Plaça Catalunya, vam acordar amb el BBVA que es paralitzarien totes les subhastes i els desnonaments per a trobar una solució a les famílies amenaçades de desnonament i condemna financera de per vida. BBVA també es va comprometre a solucionar els 220 casos que vam entregar en el termini d’un mes.

Han passat més de cinc mesos i els 232 casos encara no s’han resolt, i a molts d’ells ni tan sols se’ls ha contactat. Ens hem  reunit periòdicament amb els recuperadors de BBVA, ens hem trobat a Madrid amb el cap de la Responsabilitat Social Corporativa i cap de comunicació i ens continuen dient que la negativa al lloguer social es política d’empresa, una política que ningú sap qui l’ha pres ni qui la pot desencallar. A més ningú, ni el cap de la RSC, ens ha sabut donar un argument econòmic del perquè es neguen, de perquè prefereixen acumular pisos buits.

Si be es cert que de moment s’han paralitzat totes les subhastes i els desnonaments, ara comencen a amenaçar amb que si no acceptem les seves propostes executaran a les famílies. No podem acceptar propostes que no tenen en compte els criteris socioeconòmics de les famílies. Una família que no te més que 426€ d’ingressos no pot assumir una dació parcial amb un deute de 20.000€ a pagar en quotes de 170€/mes. No pot perquè, com li neguen el lloguer, es suposa que amb 355,6€/mes han de llogar, pagar els suministraments i alimentar-se. Tampoc podem acceptar que neguin el lloguer social a una família sense ingressos i amb una filla de 3 anys amb un 55% de discapacitat. No podem acceptar que en casos on hi ha maltractament masclista tampoc posin de la seva part, i després gastin milions en la Liga BBVA de futbol i tinguin la poca vergonya de tenir un departament anomenat Responsabilitat Social Corporativa. No podem acceptar que la solució que doni el BBVA sigui la indigència, l’exclusió social i la condemna financera.

El BBVA nega sistemàticament la condonació del deute i el lloguer social, no posa a disposició el recursos suficients per a donar resposta i solució als casos presentats, ja van 500 i en tenim 200 més per entregar, i allarga molt el procés de negociació amb tota la càrrega que això suposa per a les famílies que viuen aquest drama.

El BBVA es culpable directe dels desnonaments i l’exclusió social que aquests provoquen, es nega sistemàticament a concedir el lloguer social, els prefereixen buits, a l’espera d’una segona bombolla immobiliària i n’utilitzen uns quants per intentar fer-se un rentat de cara amb el  “Convenio para la creación de un Fondo Social de Viviendas” (17/01/2013). No acceptarem que hi hagi afectades sense sostre, no acceptarem que donin simbòlicament uns quants habitatges en lloguer social una vegada has estat desnonat, aquest es conveni hipòcrita i compta amb el beneplàcit del Govern. Ens veurem obligades a impulsar la Obra Social la PAH sobre aquests pisos per a les afectades per la hipoteca del BBVA.

Avui, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya exigim una interlocució amb capacitat de decisió que es comprometi a que el BBVA tindrà en compte criteris socioeconòmics de la família per a donar una proposta de solució raonable, que el procés de negociació s’agilitzi, que s’obri l’aixeta del lloguer social i la condonació del deute. No ens mourem sense resoldre la negativa al lloguer social.

Recordem al BBVA que no volem promeses que no es compliran, i que si no es comprometen a solucionar el problema que en gran part ells han causat, farem accions ininterrompudes a les oficines del BBVA de tot el territori català.

Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: