Nova victòria de la PAH: Ja no cal cèdula d’habitabilitat a les dacions

PorPAH_Bcn

Nova victòria de la PAH: Ja no cal cèdula d’habitabilitat a les dacions

Des de fa un temps la Arquitectes Sense Fronteres (ASF) col·labora amb la PAH per ajudar a obtenir les cèdules d’habitabilitat que s’exigien per fer una dació en pagament. Com que consideràvem injust que es fes pagar als afectats aquesta cèdula, ja que l’únic que se’n beneficia és el banc que la necessita per vendre o llogar el pis posteriorment, ASF i la PAH vam enviar una petició al Parlament demanant que es modifiqués la llei de l’habitatge de Catalunya i s’establís una exempció en aquests casos com ja passa amb el Certificat d’Eficiència Energètica.

Arrel de la petició ens van convocar a una reunió amb tots els grups parlamentaris dijous passat, on vam comprovar que la petició havia fet efecte. La Secretaria d’Habitatge ha emès una nota on s’interpreta la llei i s’especifica que la cèdula d’habitabilitat no és obligatòria per la dació en pagament.

Amb aquesta resolució d’habitatge ja no cal tenir la cèdula per aconseguir la dació a tot Catalunya. Si el banc demana la cèdula se’ls pot presentar una còpia de la resolució que podeu descarregar aquí: NotaHabitatgeCedules

Una nova petita gran victòria, SI SE PUEDE!

About the author

PAH_Bcn administrator