Moció de la PAH per a recuperar els habitatges buits a mans de la banca

PorPAH_Bcn

Moció de la PAH per a recuperar els habitatges buits a mans de la banca

Moció de la PAH per a recuperar els habitatges buits a mans de la banca

La PAH presenta una moció per a recuperar els habitatges buits a mans de la banca. La moció contempla les multes a les entitats que persisteixin en un ús antisocial de l’habitatge.

Consulta la moció

Descarrega-la en pdf, en .doc
El 2013 ha estat un any crucial en la lluita pel dret a l’habitatge amb una mobilització sense precedents en la seva defensa. El 2013 ha estat també l’any en què el govern del Partit Popular s’ha confirmat com el govern de la banca.

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca sabem que, com a societat, no podem permetre’ns el ritme d’execucions hipotecàries i de desnonaments que s’estan duent a terme a l’Estat Espanyol, on Catalunya encapçala el ranking de desnonaments. No podem permetre’ns aquesta vulneració sistemàtica de drets humans. Per això, des de la PAH sempre interpel·lem a totes les administracions per fer front a aquesta emergència habitacional a la qual avui dia està donant resposta la ciutadania. Avui iniciem una campanya de mocions als ajuntaments per recuperar els habitatges buits a mans de les entitats financeres, que han estat, moltes d’elles, rescatades amb milers de milions d’euros públics sense cap contraprestació social.

Els ajuntaments i les administracions autonòmiques poden fer molt més del què estan fent fins ara, tal i com ha demostrat la campanya de l’Obra Social la PAH amb la recuperació d’habitatges buits a mans dels bancs, que ha aconseguit arrancar-li lloguers socials a les entitats a ciutats com Manresa o Terrassa. És a la mateixa ciutat de Terrassa, on la pressió de la PAH Terrassa ha obligat el consistori a obrir expedients sancionadors a les entitats financeres que tenen habitatges en desús. Aquesta experiència demostra que si es vol, sí que es pot. La campanya es centra, en una primera fase, en els ajuntaments catalans, per estendre’s posteriorment a la resta de l’Estat. Aquesta mesura no és una opció, és una necessitat, i permet crear un parc públic d’habitatge que s’estengui també a les famílies desnonades per no poder pagar el lloguer. Al moment en el qual ens trobem, resulta criminal que la banca acumuli habitatges buits mentre milers de famílies són expulsades de les seves cases, per això, la PAH actua.

blosarebbuit

botonverde

Mocions de la PAH

Link a la roda de premsa

La campanya explicada a El País

La moció adaptada per la ciutat de Barcelona 

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: