Barcelona aprovarà la moció de la PAH per recuperar habitatge buit en mans de la banca

PorPAH_Bcn

Barcelona aprovarà la moció de la PAH per recuperar habitatge buit en mans de la banca

La moció de la PAH un clam i una necessitat a Barcelona serà aprovada en el proper ple municipal

La moció de la PAH té, de moment, un acolliment aclaparant a la ciutat de Barcelona. La PAH de Barcelona ha iniciat reunions amb els diferents grups municipals, i ha informat a diferents entitats socials de la seva intenció de portar al proper ple la moció per recuperar habitatges buits en mans dels bancs. La resposta fins ara ha estat clara: PSC, ICV-EUiA, UxB i Hàbitat Urbà a través del Tinent d’alcalde Antoni Vives s’han compromès a votar a favor de la moció. També el Consell de Ciutat i diferents entitats han mostrat el seu suport a la moció, i han instat al ple de l’Ajuntament a aprovar la moció de la PAH. Des de la PAH s’ha sol·licitat una reunió amb l’alcalde amb la finalitat d’exposar-li els motius pels és necessària que s’aprovi la moció i la seva ràpida aplicació. Des de la PAH sabem que és necessari que la ciutadania controli i vigili l’aplicació d’aquest tipus de mesures, la complicitat o dependència de les entitats financeres no pot ser un fre per aplicar una mesura que és un clam popular.

La moció es va presentar el passat tres de gener en el local de la PAH de Barcelona i ja ha despertat l’interès de nombrosos ajuntaments catalans. Les PAHs catalanes discutiran aquest dissabte la necessitat de l’aprovació de la moció en els diferents municipis i una guia per a la seva execució. La moció basada en la llei catalana del dret a l’habitatge està orientada a implementar mesures coercitives que obliguin a les entitats financeres a donar-li una funció social als habitatges buits que tenen en propietat, així com eventualment sancionar la no correcció del que la llei qualifica com a utilització anòmala, la ciutat de Terrassa a instàncies de la PAH Terrassa ja ha posat en marxa la iniciativa.

La centralitat de la ciutat de Barcelona i la situació social que es viu en molts dels barris de la ciutat exigeix una actitud valenta enfront de les entitats financeres que serveixi d’exemple a altres municipis catalans, i com a mesura per pal·liar la situació d’emergència habitacional en la qual es troben molts veïns de Barcelona. Una emergència habitacional, que en moltes ocasions agreuja la possibilitat de les famílies d’accedir a altres béns bàsics.

Barcelona ha vist en els últims mesos com s’ha incrementat l’ocupació d’habitatges buits per part de famílies que no compten amb una alternativa habitacional, on cada dia es produeix una mitjana de 20 desnonaments. En la mateixa PAH ens hem vist obligats a donar un impuls a la campanya de l’Obra Social, donada la quantitat de famílies que es veuen abocades al carrer sense una alternativa habitacional. Les dades confirmen aquesta situació dramàtica a la ciutat de Barcelona, on el nombre dels sense-sostre ha crescut un 43% en l’últim any, un fet encara més greu quan la província de Barcelona, juntament amb la de Madrid i València acumulen el 77% d’habitatge buit de l’Estat. Molts dels desnonaments que es duen a terme a la ciutat de Barcelona provenen d’impagaments del lloguer, per la qual cosa l’aprovació i execució de la moció de la PAH resulta necessària per poder augmentar el parc d’habitatge assequible que pugui donar cobertura a les famílies que no poden fer front al pagament del lloguer. A aquestes famílies que no poden assumir el pagament del lloguer cal sumar les famílies que signen la dació en pagament i que després del lliurament de l’habitatge, en moltes ocasions no compten amb una alternativa habitacional. La PAH de Barcelona, la primera en tot l’Estat, està aconseguint signar centenars de dacions en pagament cada any; malgrat l’esforç titànic i la pressió a les entitats financeres, ens trobem amb casos en les quals aquestes es neguen a proporcionar un lloguer social.

És per això que des de la PAH de Barcelona considerem necessària i urgent l’aprovació i aplicació de la moció. Per a això, no ens quedarem de braços creuats, sinó que la PAH tindrà una actitud proactiva a l’hora de vigilar que la moció s’aplicarà. En una ciutat com Barcelona, amb més de 10.000 sol·licituds d’habitatge social, no podem permetre’ns gestos simbòlics i és necessari actuar per pal·liar aquesta situació .

Moció adaptada per a la ciutat de Barcelona

Podeu trobar més dades aquí

sí se puede!

min16F

botonverde

About the author

PAH_Bcn administrator

    A %d blogueros les gusta esto: