Per segon dia consecutiu PAHs catalanes han bloquejat oficines del Banco Popular

PorPAH_Bcn

Per segon dia consecutiu PAHs catalanes han bloquejat oficines del Banco Popular

#BloqueoPopularII

Una vintena d’oficines del B. Popular han hagut de tancar les seves portes aquest matí al ser bloquejades per diverses PAHs Catalanes. (Mollet, Ripollet, Viladecans, B. Penedès, Anoia, Barcelona, Castelldefels, St. Boi, A. Penedès, Parets del V., Tortosa, Sabadell, Badalona, Mataró,
Garraf, Montcada…) L’acció s’emmarca dins de la campanya ininterrompuda d’accions i el trencament de les negociacions amb Banco Popular que es va donar a conèixer el passat dilluns.

image_97 (còpia)

image_56

Si bé dimecres l’acció es va concentrar a Barcelona (amb el tancament de totes les oficines del centre) dijous es va fer de manera descentralitzada als diferents municipis. Amb aquestes accions les PAHs catalanes volen forçar l’entitat a reprendre les negociacions començades al febrer de l’any passat, no sense abans resoldre els 13 casos encallats dels més del centenar que esperen una solució.
Des de PAHs Catalanes volen denunciar la poca voluntat negociadora del Banco Popular que fins ara no ha fet més que perpetuar l’angoixa de moltes famílies afectades. Volen a més deixar ben clar que no tornaran a seure fins que els 13 casos abans comentat es solucionin. Aquests han estat lliurats als directius de l’entitat pel seu estudi.

A més s’exigeixen aquestes propostes de mínims:

  • 1) Concertar una reunió inicial, en el termini màxim de 15 dies, entre interlocutors de la PAH i càrrecs amb capacitat de decisió de Banc Popular.
  • 2) El compromís per escrit que en aquesta reunió es signarà un protocol de negociació entre les PAHs i B. Popular, que ha d’incloure les següents exigències mínimes:
   • ß B. Popular donarà resposta als casos presentats en el termini màxim d’un mes a partir del lliurament de la documentació per part de les afectades.
   • ß Es compromet a acceptar la dació en pagament de l’habitatge si la situació econòmica de la unitat familiar fa inviable qualsevol altra solució.
   • ßFacilitarà el lloguer social, la quota del qual no superarà el 30% dels ingressos de la unitat familiar, fins a un màxim de 400€ (i no el 3% del deute com a Popular sol calcular-la). El termini mínim del lloguer serà de 3 anys (5 anys si hi ha menors o persones amb discapacitat o dependència).
   • ßDesbloquejarà les condonacions i les quites (fins al valor actual de l’habitatge, per exemple, com ja fan altres entitats).
   • ß Acceptarà l’execució immediata quan el 70% del valor de taxació a l’efecte de subhasta cobreixi el deute.
   • ß Paralitzarà les subhastes i desnonaments de les afectades que estiguin negociant.
   • Eliminarà les clàusules sòl, quan aquesta clàusula impedeixi el pagament de la quota.
   • Es farà càrrec de les despeses derivades de les taxacions i les cèdules d’habitabilitat.
  • 3) El compromís per escrit que, en aquesta reunió inicial, B. Popular oferirà una resposta a una llista de casos enquistats.
  • 4) B. Popular designarà una sèrie d’interlocutors de l’entitat per negociar amb les PAHs regularment els casos presentats (i no a una sola persona com fins ara, la qual cosa ha provocat una lentitud inacceptable en les negociacions)

.

Aquestes accions continuaran fins que hi hagi una resposta adient a les demandes exigides.

 

image_15 (còpia)

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: