Quatre activistes de la PAH Barcelona a judici denunciats pel Banc Pichincha #PAHvsPichincha

PorPAH_Bcn

Quatre activistes de la PAH Barcelona a judici denunciats pel Banc Pichincha #PAHvsPichincha

[Más abajo en castellano]

El dilluns 17 de novembre activistes de la PAH de Barcelona estan cridats a judici per una acció desenvolupada per la Plataforma al Banc Pichincha el passat mes de maig. Els 4 activistes han estat denunciats per l’entitat financera com a presumptes autors d’una falta de coaccions.

Els fets es remunten als dies 21, 22 i 23 de maig quan la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va realitzar una acció al Banc Pichincha per aconseguir l’aplaçament de la subhasta de l’habitatge d’un dels denunciats. Com és habitual, amb l’aplaçament de la subhasta es pretenia guanyar temps per demanar advocat d’ofici i accedir a la justícia ratuïta, així com intentar trobar una solució abans de que l’habitatge fos adjudicat. No obstant, el Banc Pichincha es va negar en rodó a la paralització de la subhasta i a la recerca d’un mecanisme per evitar que la família executada perdés la seva llar i es quedés amb un deute impagable.

Davant la negativa de l’entitat bancària de cedir en les negociacions, la Plataforma va repetir la concentració del dia 21 els dos dies següents. En tot moment, l’acció es va desenvolupar de forma pacifica per part dels membres de la PAH i amb una actitud de respecte als empleats de l’entitat i als agents de l’autoritat.

El Banc Pichincha, una de les primeres entitats d’Equador, és una entitat coneguda per les seves pràctiques agressives i operacions especulatives d’alt risc. El banc equatorià ha adquirit en els darrers anys a Espanya gran quantitat de paquets d’hipoteques al Banc Santander i Bankia, amb l’objectiu de perseguir als immigrants equatorians en els deutes derivats d’aquestes en el cas de que retornin al seu país. A més, l’entitat ha actuat com un “fons buitre”: comprant deute hipotecari de dubtós pagament a un preu molt baix, i després reclamant l’import total. Davant les peticions de diàleg, Pichincha exigeix la totalitat del deute sense negociar res amb els afectats, actuant amb una actitud extremadament sobèrbia i arribant a amenaçar en denunciar-los.

És una absoluta vergonya que les mateixes entitats bancàries que han enganyat i estafat als seus clients, i que pretenen especular amb el dret a l’habitatge, responguin als intents de negociació amb denúncies falses. En aquest cas, les quatre persones denunciades són el propi afectat i l’avalista que demanaven la paralització de la subhasta i dos membres més de la PAH Barcelona, un dels quals ni tan sols estava  present el dia dels fets.

Malgrat tot, estem convençuts de que un cop més, la PAH tornarà a sortir victoriosa d’aquestes falses denúncies i demostrarà que és la màfia bancària la que menteix. En front de la mentida dels que ens estafen, la PAH oposa la solidaritat. Ens volen soles i amb por, però ens trobaran alegres i més juntes que mai.

Per tot això convoquem demà a partir de les 11h a la Ciutat de la Justícia a donar suport als quatre companys de la PAH Barcelona denunciats per l’entitat Pichincha.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

 #PAHvsPichincha

CASTELLANO

Cuatro activistas de la PAH Barcelona a juicio denunciados por el Banco Pichincha #JudiciPAHbcn 

El lunes 17 de noviembre activistas de la PAH de Barcelona están llamados a juicio por una acción desarrollada por la Plataforma en el Banco Pichincha el pasado mes de mayo. Los 4 activistas han sido denunciados por la entidad financiera como presuntos autores de una falta de coacciones.

 Los hechos se remontan a los días 21, 22 y 23 de mayo cuando la Plataforma de Afectados por la Hipoteca realizó una acción al Banco Pichincha para conseguir el aplazamiento de la subasta de la vivienda de uno de los denunciados. Como es habitual, con el aplazamiento de la subasta se pretendía ganar tiempo para pedir abogado de oficio y acceder a la justicia gratuita, así como intentar encontrar una solución antes de que la vivienda fuera adjudicado. No obstante, el Banco Pichincha se negó en rotundo a la paralización de la subasta y en la búsqueda de un mecanismo para evitar que la familia ejecutada perdiera su hogar y se quedara con una deuda impagable.

Ante la negativa de la entidad bancaria a ceder en las negociaciones, la Plataforma repitió la concentración del día 21 los dos días siguientes. En todo momento, la acción se desarrolló de forma pacífica por parte de los miembros de la PAH y con una actitud de respeto a los empleados de la entidad y a los agentes de la autoridad.

El Banco Pichincha, una de las primeras entidades de Ecuador, es una entidad conocida por sus prácticas agresivas y operaciones especulativas de alto riesgo. El banco ecuatoriano ha adquirido en los últimos años en España gran cantidad de paquetes de hipotecas en el Banco Santander y Bankia, con el objetivo de perseguir a los inmigrantes ecuatorianos en las deudas derivadas de las mismas en el caso de que retornen a su país. Además, la entidad ha actuado como un “fondo buitre”: comprando deuda hipotecaria de dudoso pago a un precio muy bajo, y luego reclamando el importe total. Ante las peticiones de diálogo, Pichincha exige la totalidad de la deuda sin negociar nada con los afectados, actuando con una actitud extremadamente soberbia y llegando a amenazar en denunciarlos.

Es una absoluta vergüenza que las propias entidades bancarias que han engañado y estafado a sus clientes, y que pretenden especular con el derecho a la vivienda, respondan a los intentos de negociación con denuncias falsas. En este caso, las cuatro personas denunciadas son el propio afectado y el avalista que pedían la paralización de la subasta y otros dos miembros de la PAH Barcelona, uno de los cuales ni siquiera estaba presente el día de los hechos.

Sin embargo, estamos convencidos de que una vez más, la PAH volverá a salir victoriosa de estas falsas denuncias y demostrará que es la mafia bancaria la que miente. En frente de la mentira de los que nos estafan, la PAH opone la solidaridad. Nos quieren solas y con miedo, pero nos encontrarán alegres y más juntas que nunca.

Por todo ello convocamos mañana lunes 17 noviembre a partir de las 11h en la Ciudad de la Justicia a apoyar a los cuatro compañeros de la PAH Barcelona denunciados por la entidad Pichincha.

Si nos tocan a una, nos tocan a todas.

 #PAHvsPichincha

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: