LA PAH es tanca al CSS de Sant Andreu per exigir una solució per la família de la Manuela i l’Adolfo

PorPAH_Bcn

LA PAH es tanca al CSS de Sant Andreu per exigir una solució per la família de la Manuela i l’Adolfo

Desnonats dijous passat, no tenen cap altra alternativa que malviure al carrer amb tres menors d’edat

És intolerable que a una ciutat amb 88.000 pisos buits no hi hagi resposta immediata per casos com aquest

Dijous passat, coincidint  amb el Ple Extraordinari sobre Desnonaments en que els diferents grups municipals debatien mesures per posar remei al greu problema de l’habitatge a Barcelona, una altra família va ser desnonada sense cap alternativa. En aquesta ocasió, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca no va ser a temps d’intervenir. Vam tenir coneixement del desnonament quan ja s’havia produït: la família ja estava al carrer, amb les maletes fora i la mirada perduda.

La Manuela de 65 anys, viu amb els seus tres néts i el seu fill l’Adolfo al barri del Bon Pastor. Estan passant per una molt mala època. La seva filla està a un centre penitenciari complint una pena de privació de llibertat que finalitza d’aquí dos mesos. Mentrestant, l’àvia s’ha hagut fet càrrec dels nens, però no disposa de cap pensió i tota la família malviu amb els 426€ que cobra el tiet.

El passat dijous 13 de novembre van ser desnonats d’un pis on vivien en precari. Va ser gràcies a l’acompanyament i la pressió de la PAH que finalment el CUESB va intervenir i els va concedir una pensió on han passat cinc nits i on ahir els van comunicar que tenien que abandonar l’endemà sense tenir cap alternativa més que el carrer .

Al contrari de la PAH, l’Ajuntament de Barcelona fa anys que coneix de la situació d’aquesta família a través del Centre de Serveis Socials de Sant Andreu. No obstant, a dia d’avui, la única solució que ofereix l’Administració és que sobrevisquin al carrer mentre segueixen a l’espera de que els hi atorguin algun dels pocs habitatges socials disponibles.

És absolutament intolerable que en una ciutat que acumula 88.000 pisos buits -la majoria dels quals en mans de la banca- no hi hagi una respota immediata davant de casos com el d’aquesta família. Recordem que el parc públic de lloguer social de la ciutat és ínfim, doncs tan sols representa l’1,28% del total. Justament el passat dijous, el govern local anunciava mesures per ampliar l’habitatge protegit disponible. Mesures que arriben molt tard i resulten insuficients, en una ciutat desbordada per l’emergència habitacional on cada dia una vintena de famílies són desnonades.

Per tot això, des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca hem decidit no deixar de banda a la família de la Manuela i els seus tres nets de 13,11 i 9 anys i recolçar-los en la tancada al Centre de Serveis Socials de Sant Andreu, a l’espera d’una solució habitacional. Amb aquesta acció, exigim la intervenció del responsable de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per tal de que doni explicacions sobre el seguiment realitzat en els darers mesos a la família i concedeixi una solució que no passi per malviure al carrer.

Una ciutat amb 88.000 pisos buits no es pot permetre que ni una família dormi un sol dia al carrer.

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: