La PAH Barcelona us desitja bona entrada d’any i us informa…

PorPAH_Bcn

La PAH Barcelona us desitja bona entrada d’any i us informa…

…de que el 2015 serà l’any de la ciutadania organitzada.

Avui es pot!

Les dades oficials publicades pel Consell Oficial del Poder Judicial tornen a ser pèssimes. El total de desnonaments entre juliol i setembre d’aquest any ha estat un 7,3% més que en el mateix període de l’any passat, dels quals un 43,4% van ser execucions hipotecàries i un 51, 3% per impagament de lloguer, tendència que es repeteix en els darrers mesos. Catalunya, segueix sent la comunitat autònoma que lidera el rànking de la vergonya amb un 22% de desnonaments de l’Estat, seguida de València (16%) i Madrid (12%).

Durant aquest any hem constatat que el Govern del PP no pensa prendre cap mesura més per fer front a la crisi habitacional que pateixen milers de famílies, tan sols ampliar fins al maig de 2015 la falsa moratòria de desnonaments que deixa a fora a la majoria d’afectats.

La bona notícia és que durant el 2014, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, juntament amb la resta de ciutadania organitzada ha seguit més activa i determinada que mai. No ha estat un any fàcil, però hem seguit aturant desnonaments, aconseguint dacions en pagament, condonacions i lloguers socials, recuperant pisos buits en mans dels bancs rescatats i la SAREB, i assenyalant la connivència entre el govern central i autonòmic, i les entitats financeres.

Així mateix, gairebé dos anys després de que el PP rebutgés la ILP de la PAH al Congrés, hem aconseguit activar la resta d’administracions -tan autonòmiques com locals-, que estaven paralitzades i insistien que no hi havia res més a fer per aturar l’emergència habitacional. Un any després del llançament de la campanya de mocions per recuperar els pisos buits en mans de bancs, 16 municipis ja l’estan aplicant i ja s’han interposat les primeres 43 multes dels més de 1000 expedients las 2.500 pisos buits identificats.

Finalment, el passat 13 d’octubre, la Mesa del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica. Aquesta ILP, a partir de les competències del govern de la Generalitat en matèria d’habitatge i protecció dels consumidors, exigeix canvis legals urgents a Catalunya contra el sobreendeutament, els desnonaments i els talls de subministraments bàsics. La ILP va ser presentada el passat 18 de desembre al nou local de la PAH Barcelona donant el tret de sortida a la campanya de recollida de signatures que s’allargarà en els propers tres mesos.

Amb tot, aquest 2014 hem tornat a demostrar que “Sí Es Pot!”, donant una lliçó a les administracions que es neguen a protegir a les persones front els abusos de la banca.

I de cara al proper 2015, juntes farem que segueixi sent possible.

Avui es pot!

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: