Banco Santander incompleix amb els acords amb la PAH, enganyant i negant solucions a families en situació de vulnerabilitat #SantanderIncumple

PorPAH_Bcn

Banco Santander incompleix amb els acords amb la PAH, enganyant i negant solucions a families en situació de vulnerabilitat #SantanderIncumple

PAH Barcelona es  mobilitza avui, dimecres 22 d’abril a la sucursal del c/Bergara, 10, per exigir al Banc Santander que compleixi amb els acords als que va arribar amb la Plataforma.

El passat mes de novembre les PAHs Catalanes van realitzar una acció massiva per denunciar el bloqueig en les negociacions del Banco Santander i la seva filial ‘Unidad de Créditos Inmobiliarios’ (UCI). Fruit de la pressió i mobilització social, es va aconseguir arrencar a aquestes entitats els següents compromisos:
1) Compromís d’estudiar totes les peticions de substitució de l’index de referència IRPH per euríbor.
2) Resposta als casos en revisió abans del dia 2 de desembre.
3) En el cas que l’afectat ho sol·liciti, oferir l’opció de que les dacions en pagament puguin anar acompanyades de lloguer social per garantir una solució habitacional a les famílies que entreguen els habitatges.
4) Estudiar la possibilitat de concedir quitances en funció de la capacitat de pagament dels  clients afectats.
Avui, gairebé sis mesos després, el Banco Santander ha incomplert amb gairebé tots aquests compromisos, deixant en una situació de desemparament a les centenars de famílies afectades. 

Un d’aquests casos és el de la Silvia, que va comprar un pis fa deu anys conjuntament amb la seva mare i posant com a garantia una plaça de parking valorada en 27.000 euros. Als 28 anys es va quedar viuda i va començar a tenir dificultats amb el pagament de les quotes hipotecàries. Actualment té una filla de 9 anys amb disminució del 47% i un altre fill de 15 mesos. Ara la Sílvia té 32  anys, una incapacitat absoluta, i no disposa d’ingressos suficients com per fer front al deute impagable que li exigeix el Banco Santander.
És  inadmissible que les entitats financeres a través d’aquest tipus de pràctiques abusives sotmetin a la població afectada a tant de patiment. Volem recordar que el Banco Santander va guanyar l’any 2014 2.814 milions d’euros, un 39,3% més que 2013. Tanmateix, segons l’Informe d’Emergencia Habitacional a Espanya, el Banco Santander és la tercera entitat que més afectats acumula i la quarta que mes desnona.
Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca seguirem pressionant a les entitats financeres perquè donin respostes dignes a les famílies afectades. No permetrem que donin falses promeses ni juguin amb vides hipotecades.
Perquè sabem que hi ha vides en joc, i que amb pressió ciutadana i mobilització SI SE PUEDE! 
#SantanderIncumple

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: