La ILP habitatge és necessària e imprescindible: assenyalem a CiU i PP, els que tenen a les seves mans que pugui aprovar-se

PorPAH_Bcn

La ILP habitatge és necessària e imprescindible: assenyalem a CiU i PP, els que tenen a les seves mans que pugui aprovar-se

Fa mesos que les PAHs Catalanes vam presentar al Parlament una Iniciativa  Legislativa Popular (ILP), una proposta de nova llei que serveixi per  assegurar uns mínims indispensables i afrontar de forma real la situació  desesperada de milers de famílies. La nova llei que plantegem suposaria  una oportunitat per les famílies que no poden pagar les seves  hipoteques, assegurant la dació en pagament, acabant amb els deutes de per vida. A més garantiria un reallotjament obligatori per a totes les  famílies que no poden pagar el seu habitatge mitjançant lloguers socials que no superin el 30% dels seus ingressos incloent els subministraments bàsics d’aigua, llum i gas. Acabant d’aquesta manera amb els  desnonaments i els talls de subministraments a tota Catalunya.

trias

Les  nostres institucions no ens permeten plantejar lleis d’una altra manera que mitjançant ILPs, pel que exigeixen a la ciutadania recollir 50.000  signatures de suport perquè s’admeti a tràmit al Parlament. Ja tenim  aquestes firmes, fins a 150.000 per si hi havia algun dubte de que  aquesta llei és necessària i conta amb el suport de la ciutadania. Però  ara que arriba el moment d’iniciar el seu tràmit parlamentari, CiU i PP  son els únics partits que no s’han compromès a aprovar-la el próxim Juny. Hem tingut reunions, enviat cartes, explicat una i mil vegades que d’aquesta ILP  depèn la llar i la vida de milers de famílies a Catalunya, però no volen  escoltar-nos.

BarcelonaPP

És per tot això que, ara que arriba la campanya electoral i surten al carrer pels nostres vots,  ens veiem obligats a insistir, a interpel·lar-los allà on puguem perquè ens escoltin, perquè atenguin a les necessitats de les famílies, perquè aprovin la nostra ILP. Per això hem començat una campanya d’escratxes silenciosos, en les quals acudim als actes electorals per explicar-les-hi que hi ha vides en joc, que el  nostre present i el nostre futur esta ara a les seves mans i que  només  amb el seu vot al Parlament poden aturar el patiment i incertesa  de  moltes persones.

 

No té sentit que a una Catalunya amb 450.000 pisos buits, acumulats per  bancs i fons voltors, hi hagi milers de famílies sense una llar. Si no volen veure la realitat els hi portarem davant els seus ulls, si no volen escoltar els hi repetirem incansablement, els hi escriurem de totes les formes possibles. Perquè aprovar la ILP Habitatge és necessari, imprescindible per totes, per les 43 famílies que es queden al carrer cada dia, per les més de 385.000 llars que es van quedar sense subministraments aquest any i per totes les altres que vivim  sense  saber quan nosaltres serem part d’aquestes xifres que fan de  Catalunya  un lloc on els drets humans són vulnerats diàriament.

 Flyer Castellano RedondasFlyer Catalán

Sabem que la solució existeix, que està a les seves mans, que només fa falta que votin a favor i les mesures de la ILP podran posar-se en marxa. Fins 70 ajuntaments ja han aprovat mocions de suport a la ILP, únicament resten dos vots de parlamentaris de CiU o PP el próxim Juny. Però també està a les nostres mans fer arribar a tothom que amb la ILP ens hi juguem molt per que recapacitin. Continuem interpel·lant i difonent la ILP, son els nostres drets!

Si Es Pot!

#ILPes

#AlJunyEsPot

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: