La PAH ha presentat avui a l’Ajuntament de Barcelona la “Moció Exigencias PAH”

PorPAH_Bcn

La PAH ha presentat avui a l’Ajuntament de Barcelona la “Moció Exigencias PAH”

La PAH ha presentat avui 2 d’octubre al ple de l’Ajuntament de Barcelona una nova moció que, davant les properes eleccions generals al Congres de Diputats el 20 de desembre, pretén aconseguir el màxim suport municipal en favor d’un canvi legislatiu a nivell estatal que garanteixi mesures de mínims per fer efectiu el dret a l’habitatge a tot l’estat.
             
La moció s’emmarca en la nova campanya estatal de la PAH “El derecho a la vivienda entra en campaña. La PAH exige vivienda digna” que es va presentar el passat 8 de setembre a Barcelona. Aquesta         nova campanya va començar amb l’enviament d’un document que recull les exigències de mínims de la PAH a tots aquells partits que es  presenten a les properes eleccions generals. Les mesures mes         destacades que es proposen en el document d'”Exigencias PAH”         queden recollides en els següents punts:
       

  • Dació en pagament retroactiva i extinció del deute
  • Lloguer estable i assequible
  • Habitatge accessible
  • Subministraments basics garantits
      
Un cop rebudes les demandes de la PAH, els partits estan emplaçats a elaborar una proposta concreta i detallada d’aquells canvis legislatius que estarien disposats a dur a terme per tal de donar compliment a les exigències de la PAH. En el termini aproximat d’un mes la PAH espera rebre les propostes per tal d’avaluar-les amb deteniment i iniciar una ronda de reunions amb tots els partits per tal de discutir-ne el seu contingut.
        
     
D’aquesta manera la PAH vol aconseguir que el nou Congres dels Diputats, resultant de  les properes eleccions generals un paquet legislatiu que inclogui  totes les demandes de minims de la PAH en els seus primers mesos de funcionament. 
        
      
Després de l’aprovació de la ILP impulsada per la PAH, l’APE i l’Observatori  DESC el passat Juliol, a Catalunya ja esta en vigor la nova llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit  de l’habitatge i la pobresa energètica. Aquesta nova legislació  respon a les demandes que durant anys ha estat plantejant la         ciutadania organitzada que coneix el problema i des de el primer dia ha proposat solucions per revertir-lo. Es tracta d’una victòria         històrica que ara cal fer extensible a la resta de l’estat.
        
       
La moció que avui s’aprova mitjançant Declaració Institucional a l’Ajuntament de Barcelona, amb el vot favorable de Barcelona en Comu, PSC, ERC, CiU, CUP i Ciutadans i l’abstencio del PP, és una entre les 28 mocions ja presentades a ajuntaments de tot l’estat. Es important el posicionament dels governs municipals, ja que aquests son l’Administració Pública que rep el primer impacte, i té els seus serveis socials col·lapsats. La societat civil ha denunciat que les polítiques estatals han estat incapaces d’abordar l’emergència habitacional i garantir el dret a l’habitatge. Ara els Ajuntaments es posicionen i insten al futur Congres i govern de l’Estat a abordar polítiques públiques amb voluntat d’abordar i solucionar l’emergència  i garantir el dret a l’habitatge.

 

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: