Les famílies del Bloc La Bordeta aconsegueixen el seu primer reallotjament en un pis de la SAREB

PorPAH_Bcn

Les famílies del Bloc La Bordeta aconsegueixen el seu primer reallotjament en un pis de la SAREB

El passat mes de febrer,  PAH Barcelona va recuperar el Bloc La Bordeta en el marc de la campanya Obra Social de la PAH. Aquest edifici de 12 pisos, situat al barri de Sants, portava anys buit, ja que ni tan sols s’havia acabat de construir. Tot i que els titulars de l’edifici són la família Riera Marsà, l’any passat l’immoble va passar a formar part de la cartera el banc dolent (Sareb). Seguint les seves practiques habituals, la Sareb en cap moment ha volgut donar-li un ús social i posar-lo al servei de la ciutadania.

Davant d’aquesta situació,i a causa de l’emergència habitacional que patim, PAH Barcelona vam decidir recuperar el bloc per a famílies a les que l’administració no donava cap solució i necessitaven de manera urgent un lloc per viure.
Després que el passat mes de juliol vam aconseguir suspendre l’ordre de desallotjament de diverses veïnes del Bloc La Bordeta, vam iniciar negociacions amb la Sareb, amb la intermediació de l’Ajuntament de Barcelona, per tal d’aconseguir reallotjaments en pisos d’aquesta mateixa entitat, prioritzant a les famílies amb nens escolaritzats en altres barris.

I, per fi, ahir mateix, la primera d’aquestes famílies ha signat el seu lloguer social en un pis de la Sareb al barri de Can Oliva, molt a prop de les escoles de la Yanira i el David, de 2 i 8 anys respectivament.

L’Eli, l’Hugo, la Yanira i el David han aconseguit regularitzar la seva situació després d’anys buscant una alternativa habitacional digna, ocupant en precari pisos dels que eren desnonats sense cap alternativa habitacional, per no poder pagar ni regularitzar la seva situació. Una problemàtica que moltes famílies pateixen i que a dia d’avui encara continua invisibilitzada.

Aquesta és una nova victòria de la PAH que demostra que és possible aconseguir regularitzar la situació de les famílies de l’Obra Social. Hem aconseguit que un habitatge que estava buit i només servia per especular ara compleixi la seva funció social.

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: