LA PAH ESTA PRESENT AL PAM PER GARANTIR EL DRET A L’HABITATGE A BARCELONA

PorPAH_Bcn

LA PAH ESTA PRESENT AL PAM PER GARANTIR EL DRET A L’HABITATGE A BARCELONA

Aquest any la PAH Barcelona participarà a Decidim Barcelona, una plataforma de participació habilitada des de l’Ajuntament de Barcelona que recull les propostes de la ciutadania pel Pla d’Actuació Municipal (PAM). Pla que marca les línies bàsiques de les polítiques públiques d’aquest mandat. Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca portem 7 anys incidint i proposant mesures que garanteixin el Dret a l’Habitatge tant en la nostra ciutat, Barcelona, com a la resta de tot l’Estat. Cada dia a les nostres assemblees constatem que la vulneració a un dret fonamental, com és el dret a l’habitatge, s’ha convertit en un fet quotidià. Vulneració que ha vingut acompanyada amb el consentiment de les institucions, què no han fet més que polítiques pal·liatives en front l’emergència habitacional que patim, posant parxes al drama que viuen milers de famílies i legislant per afavorir les entitats financeres en vers a la població. 
 
Som conscients que moltes mesures són de caràcter estatal i que els canvis estructurals han de ser facilitats obligatòriament pel govern central i el Congrés. Però a la PAH també incidim des de el context més micro, des de baix, des de les polítiques més properes i espais més petits donant resposta i portant solucions reals. El millor exemple és la Llei 24/2015 aprovada a Catalunya el passat Juliol, que s’ha convertit en la llei més garantista de l’estat espanyol en matèria d’emergència habitacional i talls de subministraments, referent a nivell internacional, impulsada i portada a terme des de la ciutadania. És en aquest marc d’actuació que la PAH de Barcelona vol continuar incidint i materialitzant solucions per la conquesta real del Dret a l’Habitatge, utilitzant tots els mecanismes i oportunitats que estiguin al nostre abast.
 
Desprès d’abordar en la nostra assemblea la participació en el Pla d’Acció Municipal (PAM), vam concloure en presentar quatre propostes que no s’havien realitzat a la plataforma Decidim Barcelona:
 
1. Visibilitzar i donar coneixement de la Llei 24/2015 a tota la ciutadania mitjançant un desplegament de publicitat.
 
2. Exigir a l’Ajuntament exerceixi el principi de l’article 76 de la Llei 18/2007 per donar compliment als objectius de Solidaritat Urbana.
 
3. Llista pública de propietaris que acumulen denúncies per abusos o males pràctiques com arrendadors.
 
4. Generar un cens públic de pisos buits de la ciutat de Barcelona, definint: la procedència (particular, gran tenidor, banc), la situació d’habitabilitat (buit o ocupat), estat físic (habitable o necessitat de rehabilitació) i ubicació d’aquests pisos.
 
Aquestes propostes tenen l’objectiu de complementar les demandes fetes per altres ciutadanes a Decidim Barcelona. En aquesta línia, defensem la necessitat de regular els preus de lloguer tal como s’ha expressat a aquesta plataforma virtual. Una mesura bàsica per garantir un accés assequible per tothom i posar punt i final a la sangria de desnonaments per lloguers que són responsables del 90% dels desnonaments a la nostra ciutat. Volem una Barcelona on les seves ciutadanes puguin viure a la seva llar, i ho aconseguirem. Avui ho demanem a l’Ajuntament, demà ho farem realitat. Sí Es Pot!
DONEU SUPORT A LES PROPOSTES DE LA PAH! 
Primer de tot, registrar-vos a la web -> https://decidim.barcelona/users/sign_up 
Després vota per les nostres demandes-> https://decidim.barcelona/users/6831
#LaPAHalPAM

About the author

PAH_Bcn administrator

A %d blogueros les gusta esto: