Apoyem a una familia amb peticións d’entre 2 i 5 anys de presó per defensar els seus drets

PorPAH_Bcn

Apoyem a una familia amb peticións d’entre 2 i 5 anys de presó per defensar els seus drets

Aquest matí hem estat en la roda de premsa pel #DesnonamentClot perquè la Generalitat vol ficar a la presó per 2 anys a aquesta família, que només lluitava pel seu dret a l’habitatge. La PAH estem amb elles però necessiten tota l’ajuda possible el dia del judici, 14 i 15 de desembre en Ciutat de la Justícia.
Compartim el vídeo on Eliseo i Verónica expliquen el seu cas i el comunicat de #desnonamentclot.
Davant la brutalitat dels mossos i Generalitat, organització ciutadana pel #SíSePuede

Al juny del 2011, un temps en què les places bullien pel 15M, la Verónica, l’Eliseo i els seus tres fills van ser desnonades del seu pis al barri del Clot. Les xarxes veïnals es van activar mobilitzant-se per donar suport. Els Mossos d’Esquadra, en una actuació mai vista anteriorment, van carregar violentament contra la família i aquelles que allí ens aplegarem. Totes les que hi érem, ho vam fer per mostrar a la Verónica i a l’Eliseo que no estaven soles i que tota reivindicació ha de ser un acte de resistència i lluita col·lectiva. El què és de totes ho defensem conjuntament.

Aquesta actuació per part dels Mossos d’Esquadra respon a una forma concreta d’entendre el dret a la vivenda. La Generalitat de Catalunya i l’Estat espanyol van de la mà i posen el dret a la propietat per damunt del de viure dignament.

A hores d’ara, hi ha obert un procés judicial contra la Verónica i l’Eliseo. És molt alarmant que a més de ser expulsats violentament de casa seva, estaments públics com la Fiscalia i la Generalitat (la qual es persona en l’acusació) els criminalitzi per defensar un dret fonamental, aprofundint encara més si cap, la seva precarietat.

Demanen també fins a 5 anys de presó per a 3 de les solidàries, les qui creiem que el suport a la Verónica i l’Eliseo és un acte de justícia. Ho fan amb una clara pretensió: aïllar-nos en la misèria. Saben que juntes som més fortes. D’aquesta manera, no només es jutjarà la defensa de l’habitatge, sinó que també el suport mutu.

Seguim fent front comú entre desnonades, represaliades i oprimides. Si hi ha quelcom que hem après els darrers anys, és que si anem totes a una, no podran amb nosaltres i aconseguirem tombar els veritables culpables.

Quan la precarietat és la norma i l’habitatge un dret en desús:
RESISTIR ÉS UN DEURE

Absolució encausades

About the author

PAH_Bcn administrator

    A %d blogueros les gusta esto: