CELEBREM EL PRIMER ANIVERSARI DE LA LLEI 24/2015, LA NOSTRA MAJOR VICTÒRIA

PorPAH_Bcn

CELEBREM EL PRIMER ANIVERSARI DE LA LLEI 24/2015, LA NOSTRA MAJOR VICTÒRIA

Avui fa un any de la més gran de les nostres victòries. El 23 de juliol passarà a la història com el dia en què la ciutadania va demostrar el seu poder, deixant clar que tot és possible. Que per més que ens diguin que no, si ens mobilitzem, ho aconseguim tot.

La PAH va néixer per conquerir el Dret a un habitatge digne, amb desobediència civil, lluita i propostes fermes per aconseguir-ho. Sis anys i dues ILP després, ho aconseguíem i vèiem com es feia realitat la LLei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica. Una llei que funcionava malgrat que seguíem al carrer cada dia per què els bancs i les administracions l’apliquessin, fins que quasi un any després de la seva acceptació al Parlament de Catalunya, el Partit Popular, demostrant un cop més que no governa pels ciutadans sinó per la banca i no té cap escrúpol en vulnerar sistemàticament els Drets Humans fonamentals de totes, decideix presentar recurs i suspensió de la Llei 24/2015 al Tribunal Constitucional.

Malgrat tot no ens rendim, la suspensió només afecta la part d’habitatge traient responsabilitat als bancs per seguir recollint beneficis milionaris a costa de les famílies vulnerables i nosaltres seguim pressionant cada dia per la seva aplicació, aconseguint com sempre hem fet, aturar desnonaments, firmar dacions en pagament i aplicar lloguers socials.

Per això, convençudes que només és una traveta més fins a la nostra victòria final, res ni ningú ens pot negar celebrar el nostre dia més històric. Un dia banyat amb rius de llàgrimes d’alegria i somriures d’orella a orella, que ens va demostrar i o continua fent, que més que mai SI SE PUEDE i  el que sembla impossible només triga una mica més.

 

CELEBRAMOS EL PRIMER ANIVERSARIO DE LA LEY 24/2015, NUESTRA MAYOR VICTORIA

Hoy hace un año de la más grande de nuestras victorias. El 23 de julio pasará a la historia como el día en que la ciudadanía demostró su poder, dejando claro que todo es posible. Que por más que nos digan que no, si nos movilizamos, lo logramos todo.

La PAH nació para conquistar el Derecho a una vivienda digna, con desobediencia civil, lucha y propuestas firmes para conseguirlo. Seis años y dos ILP después, lo conseguíamos y veiamos como se hacía realidad la Ley 24/2015 contra los desahucios y la pobreza energética. Una ley que funciona, a pesar de que seguíamos en la calle cada día para que los bancos y las administraciones lo aplicaran, hasta que casi un año después de su aceptación en el Parlament de Catalunya, el Partido Popular, demostrando una vez más que no gobierna para los ciudadanos, sino para la banca y no tiene ningún tipo de pudor en vulnerar sistematicamente los Derechos Humanos fundamentales de todas, decide presentar recurso y suspensión de la Ley 24/2015 ante el Tribunal Constitucional.

A pesar de todo no nos rendimos, la suspensión sólo afecta a la parte de vivienda evitando toda responsabilidad a los bancos para que puedan seguir recogiendo beneficios millonarios a expensas de las familias vulnerables y nosotras seguimos presionando cada día por su aplicación, consiguiendo como siempre hemos hecho, parar desahucios, firmar daciones en pago y aplicar alquileres sociales.

Por eso, convencidas que sólo es una zancadilla más hasta nuestra victoria final, nada ni nadie nos puede negar celebrar nuestro día más histórico. Un día bañado con ríos de lágrimas de alegría y sonrisas de oreja a oreja, que nos demostró y o continúa haciendo, que más que nunca SI SE PUEDE y que lo que parece imposible sólo tarda un poco más.

Sobre el autor

PAH_Bcn administrator

    A %d blogueros les gusta esto: