¿De qué lado estás PSC? ¿Del de las familias o del de los desahuciadores?

PorPAH_Bcn

¿De qué lado estás PSC? ¿Del de las familias o del de los desahuciadores?

Des de la PAH hem convocat a una cassolada davant les seus del PSC per exigir-li que voti a favor a la tramitació de la Llei de Garantia del dret a l’habitatge digne i adequat registrada el passat 30 de setembre al Congrès dels Diputats.

En el ple de demà14 de desembre es debatrà si s’accepta a tràmit una llei impulsada per la ciutadania, i recolzada per més de 150 organitzacions social i 9 grups parlamentaris del Congrès, que vol posar fi als desnonaments obligant als grans tenidors fer un lloguer social a families vulnerables, regulant els preus de lloguer, acabar amb el sensellarisme i ampliar el parc d’habitatge de les nostres ciutats, entre altres mesures per garantir el dret a l’habitatge.

El text serà presentat pels partits Bildu, ERC i CUP, que ja la van registrar el 30 de setembre passat, juntament amb els grups JuntsXCat, Podemos, Compromís, Más País, BNG i Nueva Canarias i van corroborar el seu compromís amb les organitzacions socials.

Per que s’acepti a tràmit la llei necessitem els vots favorables del partit socialista i a dia d’avui no han respòs cap de les peticions de reunions amb noslatres i no sabem què faran en aquets exercici de democracia, un fet que ens preocupa.

En cas que la Llei de Garantia al Dret a l’Habitatge passés a tràmit, aquesta passaria a procés de discussió juntament amb la Llei Habitatge validada pel Consell de Ministres el 26 d’octubre passat.

Les organitzacions socials que conformem la Iniciativa Llei Habitatge hem presentat aquest mateix mes al·legacions a l’avantprojecte de Llei Habitatge pactat pels socis de Govern, ja que té grans mancances i no garanteix aquest dret fonamental. Per això, instem al PSOE que voti a favor de la tramitació de la Llei pel Dret a un Habitatge Digne i Adequat que sí que garanteixi l’exercici d’aquest Dret Fonamental.

Per això avui apropem la realitat a les seves seus. Perquè el PSOE de Pedro Sánchez escolti directament, de la veu de les persones que han perdut o poden perdre el seu habitatge, els motius pels quals cal donar suport a aquest projecte de llei, que garantiria una solució per a milers de persones i famílies que s’arrisquen a patir un desnonament.

Avui també hem contactat amb Salvador Illa per demanar una urgent reunió per a traslladar els principals plantejaments de la nostra Llei i per què considerem que el Partit Socialista també l’ha de tenir en consideració i dur endavant.

Les últimes dades de desnonaments del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) posen de manifest que Espanya necessita urgentment mesures estructurals i de gran importància. Les 8.659 famílies que han estat desnonades entre els mesos de juliol i setembre del 2021 amb escut social, només són la punta de l’iceberg de l’emergència habitacional cronificada que vivim en aquest país (els desnonaments des de principis del 2021, i en plena pandèmia, han estat més de 30.000) i que hem de poder, d’una vegada per totes, deixar enrere.

El pròxim 14 el PSOE ha de triar si posar-se del costat de les persones i del dret a l’habitatge, o bé, seguir el llegat del Partit Popular i legislar per als desnonadors, els responsables de la bombolla immobiliària: bancs i fons d’inversió.

Sobre el autor

PAH_Bcn administrator