Llamamiento masivo a movilizarse contra la celebración de The District el miércoles 20

Llamamiento masivo a movilizarse contra la celebración de The District el miércoles 20

Del 20 al 22 de septiembre aterriza en Barcelona la feria The District, un evento privado que quiere sustituir al antiguo Barcelona Meeting Point, con el objetivo de celebrar un encuentro internacional de fondos de inversión en la ciudad. Todo ello se enmarca en una estrategia de hacer Barcelona una ciudad aún más business friendly, atrayendo capital extranjero, que a menudo es el principal responsable de vulneración de derechos humanos como el de la vivienda -principalmente en forma de desahucios y subidas abusivas del alquiler – o el derecho al trabajo, a la naturaleza y a la vida. En el caso de la vivienda, esto ha sido posible gracias al estallido de la burbuja hipotecaria en 2008, que les permitió acaparar miles de viviendas provenientes de ejecuciones hipotecarias de familias trabajadoras. Con un euríbor desbocado y los precios de los préstamos al alza, es posible que volvamos a ver un nuevo proceso de desposesión como el que vivimos hace 15 años.

Es por eso que desde los diferentes movimientos sociales de la ciudad y cercanías (movimiento por la vivienda, movimiento ecologista, movimiento por el decrecimiento turístico, derechos migrantes, etc.) nos hemos organizado conjuntamente para levantar la voz y hacer saber a los fondos buitre que no son bienvenidos en la ciudad ni en ninguna parte. Hacemos un llamamiento a la ciudadanía y a las PAHs catalanas para encontrarnos el próximo 20 de septiembre a las 8:30h en la parada de FGC Europa Fira (l’Hospitalet).

Asimismo, desde la PAH de Barcelona haremos entrega de los premios The Inhuman District Awards 2023 durante la protesta, para poner nombres y apellidos a los responsables de nuestra miseria. Entre las categorías principales destacan, la de Mayor especulador, Mayor desahuciador, etc. Durante la entrega de premios nos acompañarán varias familias afectadas por estos fondos, con el objetivo de demostrar a los «inversores» las desastrosas consecuencias de sus negocios.

¡Os esperamos!

Manifiesto en catalán: 

 

Companyes, The District, el congrés internacional de Fons d’Inversió, torna a reunir-se a casa nostra els dies 20, 21 i 22 de setembre d’enguany. Els grans espoliadors de les nostres llars i el nostre territori, es trobaran per a definir les seves estratègies per a continuar enriquint-se a costa nostra. I nosaltres, les que hem de treballar per a sobreviure cada dia, tenim el deure de plantar-los cara.

La cobdicia d’especuladors i rendistes a casa nostra agreuja la misèria de les treballadores, amb una nova crisi capitalista i destrueix el territori que ens sosté. Mentre la corda es tensa,  governs i administracions estatals, autonòmiques i municipals s’omplen la boca amb la defensa del dret a l’habitatge a la vegada que promouen esdeveniments com The District i són còmplices dels poders econòmics que atempten contra nosaltres i les nostres vides. 

Amb The District, la patronal immobiliària en connivència amb els responsables polítics, pretén llançar una nova ofensiva, convertint Barcelona i Catalunya en «la capital europea» de l’especulació immobiliària en un context on ja hem patit més de 120.000 desnonaments de famílies i els fons voltors mantenen 35.000 habitatges buits i tancats del mig milió de cases buides que tenim a Catalunya. I no és pas casualitat que alhora que els espoliadors de The District es reuneixen a la nostra ciutat, també ho facin els ministres europeus i empresaris a la cimera de transports i energia.

El projecte del Hard Rock al camp de Tarragona, l’ampliació de l’aeroport del Prat, el port de Barcelona o d’infraestructures com el Quart Cinturó, l’urbanisme voraç que amenaça el Delta del Llobregat i espais naturals i agraris a tot el país, les infiltracions policials a les nostres organitzacions, la Copa Amèrica, la reforma laboral, la Llei Mordassa, l’H2MED i l’acaparament de terres per a projectes de l’oligopoli energètic… són les peces del projecte polític i econòmic que garanteix els beneficis milionaris per als especuladors i els rendistes, a costa d’expulsar-nos de les nostres llars i substituir-nos per turistes que consumeixin, de precaritzar les nostres feines, de fer inassequible l’habitatge i de carregar-se el territori. 

Som moltes les que volem viure millor i ens organitzem per a fer-ho. Els sindicats laborals, d’habitatge, els moviments feministes, antirracistes, ecologistes i grups en defensa del territori, els moviments veïnals per defensar els nostres pobles i barris del capitalisme voraç, lluitem cada dia per construir aquest nou món. Cridem a l’organització als barris, a la feina i arreu per a continuar defensant una vida digna fins que els pisos estiguin en mans de les treballadores. Nosaltres tenim clars quins són els nostres enemics: Blackstone, Servihabitat, CaixaBank, Cerberus… massa cops ens han fet fora de casa i han mercadejat amb el nostre entorn.

L’any passat vam aconseguir rebentar-los la inauguració de The District destapant quin és el seu veritable projecte. Per això, enguany han hagut de traslladar la fira a L’Hospitalet. Però nosaltres ho tenim clar, no volem The District ni aquí ni enlloc! I a tots els especuladors que ens desnonen cada dia, els donarem la benvinguda com es mereixen. És una oportunitat com n’hi ha poques per rebre’ls com toca, unim-nos per a mostrar rebuig al seu món en crisi!

Fem una crida a les veïnes de classe treballadora que simplement volem viure i no sobreviure. Davant el seu món de misèria, organitzem-nos, no només el 20, 21 i 22 per rebutjar el congrés de The District i tot el que representa. Organitza’t al teu sindicat, al teu barri, a la teva ciutat o país i lluita perquè la por canviï de bàndol i per poder crear un món nou.

Sobre el autor

PAH Barcelona administrator