Úneix-te a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Per contactar amb PAH Barcelona:

email: lapahdebarcelona@gmail.com
Direcció: c/ Leiva, 44, Barcelona.
Si vols rebre els nostres mails, suscriu-te aquí

La Plataforma d’Afectats/des per la Hipoteca (PAH) neix a Barcelona el febrer de 2009 amb la intenció de donar una resposta ciutadana a la situació d’aquelles persones que, ja llavors, comencen a no poder pagar la hipoteca i veuen com el banc els pot reclamar un deute elevadíssim, fins i tot després de perdre l’habitatge.

Plataforma de afectados

Més de vuit anys després, podem dir que la PAH és un moviment ciutadà apartidista, articulat en més de 226 nodes a tot l’estat, en què persones directament afectades i persones solidàries s’organitzen juntes per denunciar i canviar aquesta situació. La PAH porta a terme accions en molts camps diferents (polític, mediàtic, judicial, comunicatiu, acompanyament, entre d’altres) per promoure canvis legals que donin resposta a la vulneració de drets fonamentals que pateixen les persones afectades, i en un marc més ampli, proposar solucions per fer efectiu el dret a l’habitatge per a tota la ciutadania.
La injusta i dramàtica situació per la qual han passat i passen les nombroses persones afectades és conseqüència directa de polítiques públiques encaminades a convertir l’habitatge en un negoci en lloc d’assegurar que aquesta sigui un dret garantit per llei. Al seu torn, les entitats financeres, en connivència amb el poder polític, s’han assegurat una legislació que les sobreprotegeix i han aconseguit beneficis multimilionaris mitjançant la concessió de préstecs hipotecaris. Per això des de la PAH denunciem a l’elit política i financera com els principals culpables de la situació actual.

En realitat, tots i totes som afectades per la hipoteca: les polítiques d’habitatge que han promogut la bombolla immobiliària, l’estafa hipotecària i la mala praxis bancària són a l’origen de la crisi que avui condemna a milions de persones a l’atur i la precarietat. Mentrestant, el Govern ens retalla drets bàsics com sanitat o educació per seguir rescatant als responsables del desastre.

No obstant això, si bé és cert que ens afecta tota la ciutadania,  el terme “afectades” ens referirem a les persones que avui s’enfronten al difícil moment de no poder pagar la hipoteca i al procediment d’execució hipotecària, així com a la greu violació del dret a l’habitatge que suposa un desnonament.

La PAH és un espai de trobada, de suport mutu i de confiança, en el qual totes les persones poden ajudar i ser ajudades.

Així doncs, la principal batalla concreta que va iniciar la PAH des del principi va ser combatre una legislació injusta i anòmala, amb la finalitat de buscar solucions que donessin resposta a les persones afectades per l’estafa hipotecària. Per a això es van proposar tres mides d’emergència, de mínims: la paralització dels desnonaments fins a trobar solucions definitives, la dació en pagament retroactiva per a aquelles persones que no hagin pogut o no puguin fer front als pagaments del seu habitatge habitual, i la creació d’un parc públic de lloguer social amb aquelles habitatges embargats en mans dels bancs i, especialment, de la Sareb, l’anomenat “banc dolent” que, amb diners de tota la ciutadania, ha comprat milers d’habitatges embargades per les entitats financeres per malvendre-les a fons especuladors.
Per aconseguir aquestes mesures de mínims, des de la PAH s’han llançat diverses campanyes. A continuació només les esmentem, pots trobar més detalls a www.afectadosporlahipoteca.com, o preguntant en qualsevol assemblea.

  • Dació en pagament
  • Mocions als ajuntaments
  • Stop Desnonaments
  • Accions de negociació i pressió en entitats financeres
  • ILP
  • Obra social

 – Si vas haver hipotecar-te de per vida per accedir a un habitatge

– Si a tu també et van maxacar amb la idea que “llogar era llençar els diners” i que el “preu dels pisos mai baixa”

– Si et sents engañada per la classe política al complet que durant anys va negar que a Espanya existís una bombolla immobiliària

– Si els preus caríssims del lloguer et van empènyer a endeutar-te fins a les celles

– Si els bancs et van cobrar comissions d’escàndol, et van endossar assegurances per la cara i et van estafar amb clàusules abusives

– Si et veus obligada a triar entre pagar la hipoteca o arribar a final de mes

– Si el teu banc et vol desnonar i a sobre et reclama part del deute pendent

– Si el teu banc només t’ofereix com a única sortida augmentar el deute i a sobre et maltracta!!

– Si et trobes que no pots pagar el lloguer i que el banc et vol desnonar

Si pateixes una o diverses d’aquestes situaciones..¡ACTÚA!

UNEIX-TE A LA PLATAFORMA JA!

ESTEM CANVIANT AQUESTES SITUACIONSUtilizamos electricidad 100% verde

A la PAH de Barcelona utilitzem electricitat 100% verda de Som Energia, ¡acabem amb l’oligopoli!

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad