Aquest matí Ada Colau ha comparegut en el Parlament de Catalunya representant a la PAH en la comissió d’investigació de Bancs i Caixes.
Aquestes han estat les demandes de la PAH al Parlament de Catalunya:
- Que insti a la Generalitat a personar-se com acusació a tots els procediments judicials (oberts i q s’obrin en el futur) contra males praxis d’entitats financeres, no només a Catalunya sino també a jutjats estatals, com ja és el cas de Bankia i la querella de la Pah contra Uci i Santander a Madrid.
- Que insti a la Generalitat a donar suport jurídic a les persones estafades pels bancs per interposar denúncies, com farà el govern equatorià amb els seus ciutadans estafats a l’estat (que ho faci equador i no ho faci catalunya seria incomprensible, injustificable)
- Que s’aprovi amb caràcter urgent una moratoria desnonaments, al menys fins q no es pugui garantir reallotjament adequat en tots els casos, seguint les mesures cautelars ordenades pel Tribunal d’Estrasburg en el cas de Salt
- Que el Parlament exigeixi a la Generalitat rectificar respecte a la pretensió de vendre a fons voltors els pocs pisos públics de l’Incasol disponibles (15.000). Aquests pisos els necessitem i quan la Generalitat ens diu que només seria un canvi de propietat però que no suposaria un canvi pels usuaris, sabem que menteix: tenim l’exemple de Madrid, on ja fa temps que es desnona massivament dels pisos públics fruit de la privatització.
- Que incorpori al nou codi de consum català, actualment en debat en seu parlamentària, l’extinció de deutes il·legítims (el que equivaldria a la dació en pagament) per reparar part de la estafa hipotecària feta amb complicitat de totes les administracions, inclosa la catalana.
- Que públicament el Parlament exigeixi al FROB un canvi radical en la seva gestió de les entitats nacionalitzades, prioritzant dacions, condonacions i lloguers socials a deutors bona fe i casos de vivenda habitual.
- Que el parlament declari la SAREB com entitat fraudulenta (donat que, malgrat que es constitueix amb diners públics -50.000 milions d’euros-, es fa passar per entitat privada per escapar a control democràtic) i insti a la Generalitat a l’expropiació de l’ús dels pisos de la SAREB per fer front a l’emergència habitacional catalana.
- Que el Parlament es posicioni contra la nova llei de seguretat estatal, i actui per aturar-la. En cas que s’aprovi de manera definitiva, que la Generalitat ordeni a mossos no aplicar-la, donat que avui la mobilització ciutadana i la desobediència civil s’han mostrat les eines més eficaces (per no dir les úniques) per fer front a les males praxis financeres.