El Banc Pichincha retira la denúncia contra els 4 activistes de la PAH

PorPAH_Bcn

El Banc Pichincha retira la denúncia contra els 4 activistes de la PAH

El proper dilluns 19 de gener s’havia de celebrar un judici de faltes contra quatre companys de la PAH de Barcelona per una acció desenvolupada per la Plataforma al Banc Pichincha el passat mes de maig.

Avui mateix, hem sabut que el Banc Pichincha ha cedit a la pressió de la PAH, s’ha fet enrera i ha retirat la denúncia presentada. El judici ja havia estat suspès una vegada, el passat 17 de novembre, per incompareixença de la denunciant.

Els fets es remunten al passat mes de maig quan la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va realitzar una acció al Banc Pichincha per aconseguir l’aplaçament de la subhasta de l’habitatge d’un dels denunciats. Com és habitual, amb l’aplaçament de la subhasta es pretenia guanyar temps per demanar advocat d’ofici i accedir a la justícia gratuïta, així com intentar trobar una solució abans de que l’habitatge fos adjudicat. No obstant, el Banc Pichincha no només es va negar en rodó a la paralització de la subhasta, sinó que va denunciar a 4 activistes de la PAH per coaccions.

Volem recordar que el Banc Pichincha, una de les primeres entitats d’Equador, és una entitat coneguda per les seves pràctiques agresives i operacions especulatives d’alt risc. El banc equatorià ha adquirit en els darrers anys a Espanya gran quantitat de paquets d’hipoteques al Banc Santander i Bankia, amb l’objectiu de perseguir als immigrants equatorians en els deutes derivats d’aquestes en el cas de que retornin al seu país. A més, l’entitat ha actuat com un «fons buitre»: comprant deute hipotecari de dubtós pagament a un preu molt baix, i després reclamant l’import total. Davant les peticions de diàleg, Pichincha exigeix la totalitat del deute sense negociar res amb els afectats, actuant amb una actitud extremadament sobèrbia i arribant a amenaçar en denunciar-los.

És una absoluta vergonya que les mateixes entitats bancàries que han enganyat i estafat als seus clients, i que pretenen especular amb el dret a l’habitatge, responguin als intents de negociació amb denúncies falses. En aquest cas, les quatre persones denunciades eren el propi afectat i l’avalista que demanaven la paralització de la subhasta i dos membres més de la PAH Barcelona, un dels quals ni tan sols estava  present el dia dels fets.

Un cop més, la PAH ha tornat a guanyar el pols a una entitat financera  demostrant que és la màfia bancària la que menteix. En front de la mentida dels que ens estafen, la PAH oposa la solidaritat. Ens volen soles i amb por, però ens trobaran alegres, victorioses i més juntes que mai.

Avui es pot!

Sobre el autor

PAH_Bcn administrator

    A %d blogueros les gusta esto: