Una escola en moviment, una escola d’empoderament

PorPAH_Bcn

Una escola en moviment, una escola d’empoderament

EscolaPAHDurant els darrers dos anys la PAH ha crescut exponencialment i cada setmana veiem com les nostres assemblees s’omplen de persones més veteranes i de cares noves. Sabem que fins que no aconseguim canviar la Llei Hipotecaria i comenci a ser efectiu el dret a l’habitatge, aquest fet continuarà succeint a les nostres PAHs locals.
En enfront d’aquesta realitat iniciem un nou projecte: l’Escola de la PAH. Una escola que ens faciliti el nostre propi procés d’aprenentatge, que ens proporcioni eines i els coneixements que necessitem. Una escola amb tallers formatius, activitats i materials diversos.
En realitat, la PAH és en si mateixa una escola. Aprenem dia a dia assistint a les diverses assemblees, accions, desallotjaments, negociacions amb els bancs, rodes de premsa, etc., i en el treball diari, braç a braç amb els companys i companyes.
Malgrat tot, pensem que algunes activitats i tallers formatius transversals poden contribuir a consolidar i augmentar el nostre propi aprenentatge i empoderament, al mateix temps que cobrim les tasques que el moviment necessita.
No es tracta de les típiques classes que intenten transmetre coneixements en una sola direcció, sinó d’espais de formació participativa, on també es pugui conèixer millor el moviment i els seus valors.
Durant la primera fase probablement serà difícil que les activitats de l’Escola arribin a totes les persones que actualment participen en les més de les 60 PAH´s catalanes. És per això que intentarem que durant aquesta primera etapa, les activitats de l’Escola de la PAH serveixin per crear multiplicadors d’aquests sabers. Així, les persones que participen en els tallers podran replicar la formació rebuda en les seves PAHs locals. En definitiva, podran crear una cadena de sabers.
No inventem res de nou, ans al contrari. Només es tracta de posar en comú l’experiència i el saber que ja existeix en les diferents PAH’s per enriquir-lo i crear noves sinergies entre totes.
Per últim, convé destacar que l’Escola de la PAH és i serà un projecte viu, pendent de les necessitats de la PAH, per tant, les seves pràctiques i continguts estaran permanentment en evolució.
Ens veiem als carrers, a la xarxa, a les PAHs!

Sobre el autor

PAH_Bcn administrator

    A %d blogueros les gusta esto: