Enfront de la resolució del Tribunal Suprem sobre que sigui el client qui aboni l’impost d’Actes Jurídics Documentats (AJD) vinculat a la signatura d’una hipoteca, des de la PAH de Barcelona denunciem la submissió dels magistrats als interessos i la pressió del lobby financer i immobiliari, és a dir, als bancs
Des de la PAH fa 9 anys que estem denunciant l’estafa hipotecària i enfrontant-nos al lobby financer i polític com, David contra Goliat, perquè estem segures que la banca no ha de guanyar mai (hauria de ser una eina) i que les lleis antidemocràtiques han de ser reemplaçades. És per això que la nostra primera mesura i de mínims és la dació en pagament retroactiva, i no permetrem que en la nova Llei de crèdits immobiliaris que s’està debatent al Congrés actualment no s’integri. Des de la PAH exigirem major protecció a les famílies en comptes de les entitats financeres, així com és ara.
La sentència d’ahir del TS és un reflex que la justícia espanyola està contaminada pels grups de pressió immobiliaris i financers. No pot ser que no es tingui en compte als consumidors i per això cal replantejar la justícia espanyola, ja que les institucions haurien de vetllar per les ciutadanes i no pels grups de pressió. No podem permetre que tinguem titelles de les entitats financeres en els òrgans de la justícia. Sabem que els tenim en alguns grups polítics. Així ens ho van demostrar quan el PP va posar el recurs al TC a lleis autonòmiques que posaven fre als desnonaments, com a la Llei 24/2015, o quan la PAH va recollir 1.500.000 signatures per legislar la ILP hipotecària el 2013 i la majoria absoluta del PP ens va bloquejar. Però la resolució d’ahir sobre el TS solament ens verifica una vegada més que és imprescindible que la gent de tots els pobles, ciutats i barris ens organitzem i diguem PROU i canviem les regles del joc.
Fem possible l’impossible. Som capaços de fer-ho. Juntes som imPAHrables.
Sortirem al carrer a denunciar aquesta situació perquè no podem consentir que a la part més vulnerable (les famílies) d’un contracte hipotecari se la faci responsable d’aquesta situació i sobretot, sortim juntes als carrers a exigir els nostres drets i la nostra dignitat. Cap jutge i cap polític, venuts a la banca, deu estar en espais de poder. On queda la separació de poders?
Divendres 10 de novembre, convoquem davant els TTSSJJ a les 11.30 h en una acció estatal, i el dissabte a les 18 hores a Madrid davant el Suprem. Continuarem amb totes les que facin falta. Nosaltres tenim solucions, la Llei habitatge PAH, i exigirem que es tramiti ja.
Sí que es pot!