Anticipa/Blackstone pretén desnonar a la Rocío i el seu marit

Denunciem l’incompliment de la Llei 24/2015 per part d’Anticipa Real Estate, que té l’obligació d’oferir un lloguer social com a alternativa al desnonament

Des de PAH Barcelona fem pública la nostra denúncia davant el greu incompliment de la Llei 24/2015, que estableix mesures de protecció per a evitar el desnonament i l’exclusió residencial a Catalunya, per part de Anticipa Real Estate, filial de Blackstone a Espanya. Aquest incompliment afecta directament la Rocío i el seu marit, veïnes de l’Avinguda Rasos de Peguera 84, que es van hipotecar amb l’extinta Catalunya Caixa i, després de perdre els seus treballs i quedar-se en situació de vulnerabilitat econòmica, van ser víctimes d’una execució hipotecària. Blackstone va absorbir el que ells anomenen actius tòxics, per a poder especular amb els habitatges i negar tota solució a les famílies en exclusió residencial a causa de l’estafa hipotecària i la crisi sobrevinguda.

Anticipa està negant a la Rocío i el seu marit el dret al lloguer social obligatori, tot i que compleix tots els requisits legals establerts a la Llei 24/2015 i, amb això, està cometent un nou atemptat contra el dret a l’habitatge. Aquesta llei, recordem-ho, obliga les entitats financeres i grans tenidors d’habitatge a oferir un lloguer social a les famílies en risc d’exclusió, que han perdut el seu habitatge a conseqüència d’un procediment d’execució hipotecària, com a solució habitacional abans d’obrir un procés de desnonament. Tot i això, Anticipa ha decidit vulnerar aquest dret fonamental, exposant a la família a una situació de major precarietat i angoixa amb un desnonament imminent el pròxim divendres 27 de setembre, sense cap mena d’alternativa.

Volem subratllar que la Llei 24/2015 no només protegeix les persones en situació de vulnerabilitat, sinó que a més ha estat ratificada pel Tribunal Constitucional, confirmant la seva plena vigència i aplicació a tot el territori de Catalunya. El lloguer social no és una opció per a les entitats financeres, és una obligació legal i moral.

Exigim que Anticipa Real Estate rectifiqui immediatament la seva postura i ofereixi a la Rocío el lloguer social a què té dret per llei, i que totes les entitats que gestionen habitatge a Catalunya compleixin rigorosament amb la normativa establerta per a protegir les famílies en risc d’exclusió.

Així mateix, instem a les administracions públiques competents que facin complir la Llei 24/2015 en tots els casos, perquè situacions de patiment extrem com la que viu la Rocío no es continuïn repetint. L’habitatge és un dret bàsic i qualsevol intent de vulnerar-lo ha de ser condemnat amb fermesa.

PAH Barcelona ens mantindrem ferms en la nostra lluita per la defensa del dret a l’habitatge i no cessarem fins que no es faci justícia.

@pah_barcelona

🚨 Rocio y su marido se hipotecaron con Catalunya Caixa que vendió su hipoteca a Anticipa, filial de Blackstone el mayor fondo buitre del mundo. Perdieron el trabajo y sufrieon una ejecución hipotecaria por ello. El viernes les quieren dejar en la calle. La Ley antidesahucios catalana obliga a los grandes especuladores a ofrecer un alquiler social antes del desahucio para garantizar el derecho a la vivienda. Esto no pasa y sistemáticamente incumplen la ley. #stopdesahucios #especulacióninmobiliaria #desahucios #fondosbuitre#blackstone #anticipa #LaPAH #activismo #viviendadigna

♬ sonido original – PAH Barcelona – PAH Barcelona
Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad