Avui 28 de juny a Barcelona, han dessallotjat l’Antonio i l’han deixat al carrer sense cap alternativa habitacional digne
A les 8.30 h la PAH Barcelona convocava al 3r #stopdesahucios al carrer Moianès 12. Una cinquantena de persones s’han reunit per donar suport i aturar el desnonament. Encara amb la solidaritat de les persones el desnonament s’ha dut a terme.
Antonio, com moltes persones que han perdut la feina o que els seus ingressos han disminuït, s’ha trobat que no podia continuar pagant el seu lloguer. Amb uns ingressos de 500 euros mensuals i un lloguer de 480 euros, els comptes no surten. Des del primer moment que Antonio va venir a la PAH a assessorar-se s’ha dirigit a l’Administració: Serveis Socials, habitatge, paperassa burocràtica per poder acollir-se a algun tipus d’ajuda per accedir a un lloguer social. En el seu cas, encara estar empadronat al seu habitatge, no ha pogut optar a la Mesa d’emergència perquè la seva casa no està registrada com habitatge, sinó com a un altre ús: oficina, i per tant, no té dret a accedir-hi. Això implica que no té cap alternativa per part de l’Administració a accedir a un habitatge de lloguer social, tal com marca la legislació vigent, que l’Administració, tant local com autonòmica, ha de garantir un reallotjament a les famílies en exclusió residencial, deixant-lo junt amb el seu fill de 7 anys al carrer, sense cap alternativa habitacional, és a dir, a l’exclusió social.
Des de la PAH de Barcelona volem denunciar, tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat, per la deixadesa de funcions: Habitatge no s’ha personat en el desallotjament; no li han garantit un reallotjament digne (tan sols 2 dies de pensió); la falta de polítiques valentes per posar fi a l’emergència habitacional que estem vivint cada dia en les nostres ciutats. No podem mirar cap a un altre costat i donar-li les culpes a un altre, està en les nostres mans ampliar el parc de lloguer social, sancionar als grans tenidors de pisos buits i garantir un reallotjament digne a totes les famílies que s’han vist abocades a una situació que mai s’haguessin imaginat viure en les seves pròpies carns. No podem permetre que la ciutadania continuem rebent i pagant, com Antonio, les conseqüències d’unes polítiques d’habitatge que protegeixen a lobbies financers en comptes de les més vulnerables.
Davant l’immobilisme i la inacció de les administracions, les quals recordem estan per vetllar per la ciutadania i garantir el dret a un habitatge digne, la PAH Barcelona continuarem desobeint lleis injustes i vetllant pels DDHH.
No permetrem que se segueixi vulnerant sistemàticament el dret a l’habitatge. No ens podem permetre que avui dia hi hagi gent sense casa i cases sense gent.
És per això que us convoquem als següents desnonaments i que estigueu atentes i ens doneu suport en les següents accions que tenim previstes.
L’habitatge és un dret i aconseguirem que sigui per a totes!
[CAST]
Desahucio ejecutado hoy en Barcelona #SoluciónParaAntonio
Hoy 28 de junio, en Barcelona han desalojado a Antonio y le han dejado en la calle, sin ninguna alternativa habitacional digna.
A las 8:30 h, la PAH Barcelona convocaba al 3º #stopdesahucios, en la calle Moianès 12. Unas cincuenta personas se han reunido para apoyar y parar el desahucio. Aun con la solidaridad de la gente, el desahucio se ha llevado a cabo.
Antonio, como muchas personas que han perdido su trabajo o que sus ingresos han disminuido, se ha encontrado con que no podía continuar pagando su alquiler. Con unos ingresos de 500 euros mensuales y un alquiler de 480 euros, las cuentas no salen. Desde el primer momento en que Antonio se acercó a la PAH a asesorarse, se ha dirigido a la Administración: Servicios Sociales, oficina de vivienda, papeleo burocrático para acogerse a algún tipo de ayuda para acceder a un alquiler social. En su caso, aun estando empadronado en su vivienda, no ha podido optar a la Mesa de emergencia porque su casa no está registrada como vivienda, sino como otro uso: oficina, y por tanto, no tiene derecho a acceder. Esto implica que no tiene ninguna alternativa por parte de la Administració para acceder a una vivienda de alquiler social, tal como marca la legislación vigente, que la Administración, tanto local como autonómica, debe garantizar un realojo a las familias en exclusión residencial, dejándolo junto con su hijo de 7 años en la calle sin ninguna alternativa habitacional, es decir, en exclusión social.
Desde la PAH de Barcelona queremos denunciar, tanto al Ayuntamiento de Barcelona como a la Generalitat, por la dejadez de funciones: Habitatge no se ha personado en el desalojo; no le han garantizado un realojo digno (tan solo 2 días de pensión); la falta de políticas valientes para poner fin a la emergencia habitacional que estamos viviendo cada día en nuestras ciudades. No podemos mirar hacia otro lado y echarle las culpas a otro, está en nuestras manos ampliar el parque de alquiler social, sancionar a los grandes tenedores de pisos vacíos y garantizar un realojo digno a todas las familias que se han visto abocadas a una situación que nunca se hubieran imaginado vivir en sus propias carnes. No podemos permitir que la ciudadanía continuemos recibiendo y pagando, como Antonio, las consecuencias de unas políticas de vivienda que protegen a lobbies financieros y dejan en la cuneta a las más vulnerables.
Ante el inmovilismo e inacción de las administraciones, las cuales, recordemos, están para velar por la ciudadanía y garantizar el derecho a una vivienda digna, la PAH Barcelona continuaremos desobedeciendo leyes injustas y velando por los DDHH.
No permitiremos que se siga vulnerando sistemáticamente el derecho a la vivienda. No nos podemos permitir que hoy en día haya gente sin casa y casas sin gente.
Es por eso que convocamos a los siguientes desahucios y a que estéis atentas y nos apoyéis en las siguientes acciones que tenemos previstas
¡La vivienda es un derecho y conseguiremos que sea para todas!