Es posa en marxa el comptador de la vergonya

Els promotors de la ILP Habitatge hem iniciat un “comptador de la vergonya”

Els promotors de la ILP habitatge hem iniciat un “comptador de la vergonya”. Aquest comptador mostra els 43 desnonaments i 443 talls de subministraments que cada dia es produeixen a Catalunya,  evidenciant així com cada dia que el Parlament de Catalunya no  aprova la ILP pel bloqueig de CiU i PP és responsable  de la violació sistemàtica de Drets Humans.
pahbcn2

Des de la PAH portem més de 6 anys autotutelant-nos els nostres drets davant la inacció de  governs i administracions: hem aturat milers de desnonaments, hem arrencat milers de condonacions, dacions i lloguers socials col·lectivament. Quan l’Administració ha abandonat a les famílies, les hem reallotjat mitjançant l’Obra Social de la PAH. Hem assenyalat als responsables de l’estafa hipotecaria, les entitats financeres i els diferents governs, alhora que n’hem posat sobre la taula propostes legislatives per a trobar solució a l’emergència habitacional. 

Mentre la PAH defensava el dret a l’habitatge, el PP de Rajoy legislava per mantenir els privilegis de financeres i bancs. La seva única resposta ha estat fer polítiques de cara a la galeria, cortines de fum com el Codi de Bones Pràctiques, una reforma de llei imposada expressament per bloquejar la ILP del 2013 de la PAH. Aquesta ILP hauria aturat els desnonaments a tot l’Estat. En comptes de garantir l’habitatge, el Codi de Bones Pràctiques no ha resolt ni un 1% dels desnonaments i les execucions hipotecàries.

La realitat dels últims sis anys demostra que la PAH, la ciutadania organitzada, hem aconseguit protegir el dret a l’habitatge davant l’abandonament de l’Estat. Tot això demostra que acabar amb l’emergència habitacional és només qüestió de voluntat política. 

 pahbcn

En l’àmbit estatal, amb una ILP recolzada per 1,5 milions de signatures, ens vam trobar amb la majoria absoluta del PP i el seu menyspreu cap als processos de participació ciutadana i el patiment de les famílies. És llavors quan ens plantegem dur a terme la ILP habitatge al Parlament de Catalunya, perquè quan parlem de drets humans, totes les administracions són competents.

 

A Catalunya ens hem trobat la mateixa situació amb el govern d’Artur Mas de CiU. Mentre el govern de CiU ha adoptat mesures que no aborden la problemàtica, com ara la taxa de pisos buits, d’aplicació tan limitada que no tindrà cap efecte, la PAH endegava la ILP Habitatge. Aquesta proposta de llei, a més de paralitzar els desnonaments, de garantir reallotjaments a preus justos per a totes les famílies afectades i de liquidar els deutes de per vida, també aborda la pobresa energètica.

 

 

La solució avui ha entrat al Parlament, avalada per més de 150.000 signatures, el triple de les necessàries. Defensada per més d’una vintena de col·lectius i 70 ajuntaments que van aprovar mocions de suport. Amb la solució a les mans, cada família que està vivint sense tenir garantit el sostre, aigua o llum, que està vivint un procés de tortura com l’execució hipotecaria, és responsabilitat de CiU i PP

 

 

El Partit Popular afirma que el seu és el govern que més mesures ha pres contra els desnonaments. Malauradament, la realitat és tossuda i ens demostra que això no és cert. Esperem que el govern autonòmic no acabi repetint la mateixa estratègia al mes de juny, tombant o retallant l’espina dorsal d’aquesta ILP.

 

 

Confiem que recapacitin i pensin que hi ha vides en joc. La solució està a les seves mans, no hem d’esperar la votació de la ILP Habitatge al juny per saber si li donen suport. Com a parlamentaris han de representar els interessos de la població i defensar-la ja, sense excuses, sense retards, sense modificacions.  CiU no es pot permetre tornar a fer el nefast paper que  va protagonitzar el PP al Congrés dels Diputats quan va tombar la ILP estatal de la PAH.

 

 

Per tot això, exigim a CiU i PP que es posicionin al costat de la ciutadania i que comencin a apostar per la Catalunya que lideri el rànquing de la conquesta de drets i no la Catalunya que han fomentat fins ara, la que lidera el rànquing de la vergonya. Volem deixar clar que estarem incansablement assenyalant aquells que no defensen els nostres drets, aquells que, en definitiva, són còmplices i responsables de la vulneració constant que es fa en matèria de dret a l’habitatge en aquest país.

 

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad