La PAH de Barcelona denunciem la situació de reallotjament d’una família amb 2 menors que fa 1 any que esperen l’habitatge de la Mesa d’Emergència

Avui, membres de PAH Barcelona hem acudit a l’Oficina de Serveis Socials d’Horta, carrer Santuari 29, per a denunciar les condicions en què viu Muhammad i la seva família i aconseguir que li ofereixin una alternativa digna, fins que els donin l’habitatge de la mesa d’Emergència.

El 20 de febrer van ser desnonats de la que ha estat casa seva des de fa molts anys. Qui els va llogar l’habitatge va resultar no ser-ne el propietari i, encara que ells pagaven el seu lloguer, l’estafador no pagava al propietari, per la qual cosa es van acabar trobant amb un desnonament.

La família, amb dos menors a càrrec, fa més d’un any que està amb l’expedient aprovat per a obtenir un pis de la Mesa d’Emergència, però aquest mai no arriba. Tant l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament com a Serveis Socials (SS) eren coneixedors de la situació i el dia del desnonament, com és pràctica habitual, la família no sabia on acabaria reallotjada si el desnonament s’executava. Al final, amb l’excusa que la ciutat estava plena per culpa del Mobile World Congress, fet que suposa que aquesta ciutat anteposa congressistes i turistes a la seva pròpia ciutadania, l’única alternativa que se’ls va oferir va ser compartir una habitació amb més persones al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), sense ni tan sols poder cuinar, i havent d’estar al carrer des de les 8 am fins a les 8 pm, fet que constitueix una vulneració flagrant del dret a un habitatge digne.

A tot l’estrès, l’angoixa i la desesperació que suposa un desnonament, Muhammad i la seva família han hagut d’afegir la incertesa i el maltractament per part de l’Administració. Per tant, exigim a l’Ajuntament de Barcelona que assumeixi el compromís de reallotjar Muhammad i la seva família en una alternativa habitacional digna. És vergonyós que un recurs que se suposa d’emergència, com la Mesa, no sigui capaç de donar un sostre a una família que fa un any que espera. L’Administració en general té l’obligació de posar en marxa tots els mecanismes disponibles per a evitar situacions tan penoses com la que està vivint aquesta família.

Estigueu atentes a les nostres xarxes, anirem actualitzant novetats del cas!

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad