Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Contra l’especulació VOLEM EL 30%

juliol 17, 2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Com moltes de vosaltres sabeu, cinc col·lectius de la ciutat (l’ABTS, la FAVB, l’Observatori DESC, la PAH-BCN i el Sindicat de Llogateres) vam impulsar el passat mes de febrer una moció que va ser aprovada al Ple per la gran majoria de grups municipals. El text aprovat contenia quatre mesures principals, la primera de les quals suposa l’obligació per als promotors i altres actors privats de destinar del 30% del sostre de tota nova construcció o gran rehabilitació a habitatge amb preu protegit. Som conscients que aquesta eina no és la que solucionarà per si sola la greu situació que està vivint el nostre municipi, però es calcula que a partir de la seva aplicació, Barcelona podria obtenir entre 300 i 400 habitatges cada any a un preu reglat, que no estigui regit per la voracitat especuladora del mercat privat i que suposaria una conquesta del dret a l’habitatge.

Estructura prevista:
19:00 presentació de la mesura
19:20 debat sobre el seu contingut
20:00 proposta d’accions i plantejament de la campanya
21:00 tancament i pica-pica.

Aquesta mesura, que comporta una modificació del Pla General Metropolità, va ser aprovada de forma inicial el passat 18 de juny a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament i actualment es troba en fase d’al·legacions i participació, a l’espera de ser aprovada definitivament a partir del mes de setembre. Des del dia de la seva aprovació, els principals poders econòmics de la ciutat han fet front comú per impedir que l’eina tiri endavant i han comptat amb multitud d’espais per a poder defensar els seus interessos, ja sigui participant a xerrades o a través de molta visibilitat als mitjans de comunicació.

Davant d’aquesta ofensiva, considerem imprescindible la unió de tots els grups que defensem el dret a l’habitatge a Barcelona. Volem que tothom qui vulgui pugui participar durant els propers mesos en aquest llarg camí que encara ens queda per recórrer fins a la seva aprovació final. Per aquest motiu, hem cregut que la millor manera de compartir aquest moment és a través d’una assemblea oberta on tots els col·lectius puguin aportar el seu punt de vista i sumar-se si ho creuen convenient a properes accions i campanyes. Creiem fermament que ens trobem davant d’un moment històric i per això la lluita col·lectiva, de la mateixa manera que amb el problema de la subhasta de la Generalitat, és un requisit imprescindible per assolir l’èxit davant dels lobbies immobiliaris i les dinàmiques partidistes que es produeixen a l’Ajuntament.

Mostra els detalls

Data:
juliol 17, 2018
Hora:
7:00 pm - 9:00 pm
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Àgora Juan Andrés Benítez
C/ Aurora,13
Barcelona,08001
+ Mapa de Google

Organitzadors

PAH Barcelona
ABTS
Observatori DESC
La FAVB
Sindicat de Llogaters