Demà dimarts, 16 d’abril, BBVA & Whitehead Invest SL pretenen desnonar la Roxana

Tot i les lleis actuals que impedeixen poder desnonar la Roxana per la seva vulnerabilitat, el Jutge ha dictaminat no suspendre el desnonament

 

Demà 16 d’abril, des de PAH Barcelona ens mobilitzem a la porta de la Roxana, carrer Ferrocarrils Catalans 91, de Barcelona, amb l’objectiu d’aturar el desnonament i fer que el BBVA i Whitehead Invest SL compleixin la llei i li ofereixin un lloguer social.

El de la Roxana és un dels molts exemples en què la precarietat laboral l’ha dut a haver de llogar una habitació; i enganyada per la persona que li va llogar l’habitatge, en desconèixer que l’habitatge no era de la seva propietat fins que va rebre una ordre de desnonament, va ser aleshores quan va arribar a PAH Barcelona.

És el segon intent de desnonament. El primer es va paralitzar mentre li concedien la Justícia Gratuïta. Seguida per Serveis Socials i Habitatge, sense alternativa habitacional, ja que tot i que fa 7 anys que resideix a l’habitatge, no va ser fins a finals del 2021 que, assessorada per PAH Barcelona, va aconseguir empadronar-se, no complint així amb un dels requisits per poder entrar a la Mesa d’Emergència.

Denunciem públicament aquesta situació, ja que tots els mecanismes que existeixen perquè la Roxana signi el lloguer social, li han donat l’esquena: un Banc com el BBVA que, malgrat haver estat rescatat amb diners públics i que el 2023 va generar uns guanys de 8.019 milions d’euros, eludeix de manera reiterada la Llei, escudant-se darrere de fons voltor com Whitehead Invest SL; jutges que incompleixen les Lleis https://ilphabitatge.cat/wp-content/uploads/2022/05/Guia_ILP_Castell%C3%A0_v2.pdf ; una Administració que no fa servir els mecanismes de denúncia per l’incompliment per part de la Banca de l’oferiment d’un lloguer social; i no només això sinó que no li donen una alternativa habitacional en cas que s’executi el desnonament, oferint com a única opció a la Roxana, una pensió per un temps limitat.

Estarem mobilitzades a la porta de la Roxana per tal d’impedir aquesta violació de drets humans, evitar el seu desnonament i continuar guanyant temps per a aconseguir-li un lloguer social.

On no arriba l’Administració, arriba la ciutadania organitzada.

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad