Victòries PAH | 7 anys amb un lloguer social: l’Adriana es queda a casa!

PAH BCN continua sumant victòries en pro del dret a l’habitatge! Avui us expliquem el cas de l’Adriana, qui ha aconseguit quedar-se a casa seva signant un lloguer social amb CaixaBank. Us ho expliquem:

Fa anys l’Adriana va firmar una hipoteca amb La Caixa, juntament amb el seu marit. Anys després, ell va marxar i ella sola no va poder afrontar totes les despeses, per la qual cosa es va veure obligada a signar una dació en pagament i un lloguer social durant 3 anys. L’any passat, quan finalitzava el seu contracte, CaixaBank, que havia transferit el seu habitatge a Building Center (societat que comparteix amb el fons voltor Lone Star Funds) es negava a renovar-li el lloguer i amenaçava de desnonar-la. Així va ser com Adriana va arribar a la PAH de Barcelona, on amb el suport de les companyes es va empoderar i va adoptar el mantra “el que la segueix l’aconsegueix”. Amb la insistència per bandera i la seva documentació a la mà, va trucar a la porta de l’Agència Catalana de l’Habitatge, a CaixaBank i a qui fos necessari. Fins que un dia CaixaBank va entendre que havia de complir la Llei 24/2015 antidesnonaments, que obliga els grans tenidors a oferir un lloguer social a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat. Després d’intercanviar alguns correus, divendres passat va signar el contracte amb un gran somriure; no hi ha major alleugeriment que viure a casa teva sabent que una entitat o fons voltor te la pot arrabassar. Sí que es pot!

Si tens problemes amb la teva hipoteca o el teu lloguer, vine a la PAH! A Barcelona ens reunim tots els dilluns a les 17.30h al nostre local (C/Leiva, 44 bis). Si vius fora de Barcelona, cerca en la llista de PAH Catalanes la teva assemblea més propera. T’ajudem a empoderar-te i a garantir el teu dret a un habitatge digne!

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad