Documents útils de lliure disposició per a fer front als problemes que puguis tenir amb la teva Hipoteca

En aquesta pàgina pots trobar alguns consells bàsics i documents que poden ser útils en la negociació amb el banc o durant un procés d’execució hipotecària. Només has d’emplenar-los amb les teves dades personals.

Tingues en compte que si vols negociar amb una entitat financera és molt important que quedi constància de tot per escrit, i per tant, has de lliurar una còpia del document en qüestió a l’entitat i demanar que et segellin una altra per a tu.

Si tens documents que vulguis compartir amb els altres, perquè creus que a altres persones els poden ser útils, per favor envia’ls a lapahdebarcelona@gmail.com i els penjarem en aquesta secció. Es tracta de compartir recursos i ajudar-nos mútuament.

Pots consultar més documents de fiscalitat, clausulas abusives a la web estatal de la PAH

Et recomanem que t’apropis a les assemblees i que consultis el llibre verd de la PAH on t’expliquem les fases de la execució hipotecaria i que fer en cada moment.

Intermediació – Llei d’Habitatge estatal

La Llei d’Habitatge estatal (Llei 12/2023), en vigor des del 26 de maig de 2023, recull l’obligació que els grans tenidors d’habitatge se sotmetin a un procediment d’intermediació amb les persones afectades per una execució hipotecària que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica. En cas que no ho facin, la seva demanda podrà ser inadmesa pel Jutjat.

Lloguer social obligatori – Llei 24/2015 catalana

La Llei 24/2015 catalana de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, en vigor des del 29 de juliol de 2015, estableix l’obligació dels grans tenidors d’habitatge d’oferir un lloguer social obligatori abans d’adquirir habitatges provinents de dacions en pagament o abans de presentar una execució hipotecària contra persones en situació de risc d’exclusió residencial.

En cas que no ofereixi aquest lloguer social, és important presentar una denúncia davant l’Agència Catalana de Consum i, alhora, presentar una demanda ordinària per incompliment de la Llei.

Guies

Documents útils a rellenar i entregar a:

La propietat si és un gran tenidor

Jutjat

Agència Catalana de Consum i/o ajuntament

Altres documents


Documents per a actuar durant l’execució hipotecària

Algunas de las posibles soluciones ante una ejecución hipotecaria pasan por la negociación con el banco, para conseguir una dación en pago o una quita de parte de la deuda. Además, es fundamental obtener justicia gratuita (abogado/a y procurador/a de oficio), y observar si nuestra hipoteca contiene cláusulas abusivas. 

Documents per actuar en cas de desnonament

En cas de tenir data de desnonament, existeixen diferents maneres de tractar de suspendre-ho. D’una banda, si es compleixen determinats requisits, la Llei 1/2013 preveu una moratòria de desnonaments fins al 15 de maig de 2028. Per l’altre, l’article 704 de la *LEC permet posposar el llançament per un termini d’un mes. A més, estan prohibits els llançaments amb data oberta.

“Kit Dictamen DESC” per a paralització urgent de desnonaments

Guia per a la sol·licitud de mesures cautelars davant el comitè DESC de Nacions Unides per a casos de desnonament sense alternativa habitacional. Aquesta guia pretén servir d’ajuda per a un ús adequat de les sol·licituds de mesures cautelars al Comitè DESC sobre suspensió de desnonaments sense alternativa habitacional.

Documents per a afrontar la reclamació de la hipoteca a través del procediment ordinari


Llibre verd de la PAH

En aquest llibre podràs trobar informació sobre la PAH i del procés d’execució hipotecària i indicacions d’actuació.

Et recomanem que vinguis a les nostres assemblees a assessorar-te de manera col·lectiva, és la millor manera de fer front i encaminar el teu problema hipotecari cap a una solució.

No estàs sola.

Libro verde Hipoteca

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad